İlk kez katıldığım Haymana Hıdırellezin de organizasyon olarak pasiflik ve düzensizlik gördüm. Organize düzensizliği halkın sıkılmasına neden oldu. 4 - 5 saat içinde hiç bir sanatçının sahne almaması, sıkıcı bir bekleyişi de beraberinde getirdi. Belkide sanatçı noksanlığı 12 Mayıs tarihinden 2 Haziran tarihine Reyhanlı saldırısından dolayı ertelenmesinden de kaynaklandı.

Hıdırellez kutlamasında konuşan Bdp' li yöneticiler Bölgesel olarak birlik ve dayanışmanın olmasını, önümüzde genel şeçimde oyların partiniz olan Barış ve Demokrasi Partisine dair kullanılması için çağrılarda bulundular.

Bu yılki kutlmalara BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ta katıldı. Demirtaş Basına yaptığı açıklamasından sonra halka seslendi. Sözlerine Halkın Hıdırellez şenliği kutlayarak başlayan Demirtaş daha önce Cihanbeyli ve Kulu'da bir çok etkinliğe katıldım. Yıllardan beri yapılan bu hıdırellez şenliğine ilkez eş başkan olarak katılıyorum ve bundan dolayı çok sevinçli ve mutlu olduğunu söyledi.

Güncel siyaset üzerinde konuşmalar yapan Demirtaş, Taksim'deki olaylara da dikkat çeken Demirtaş, halkın isyanının haklı olduğunu ifade etti. Demirtaş, “Saygı duyuyoruz. Çünkü bu hükümet herkesi tedirgin etti. Herkesin yaşam hakkını, özgürlüğünü elinden almaya çalıştı. İnsanların bu isyana gelmesi son derece meşru ve haklıdır” diye konuştu.

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3'üncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmek istenmesine de değinen Demirtaş, sanki torunlarına isim veriyormuş gibi aile içinde isim seçiyorlar bir isim verilecekse halka sorulması lazımdı. Demirtaş, “Yavuzun Kürtler ve Aleviler de bir saygınlığı yoktur. İsim koyacaksanız; Pir Sultan Abdal, Deniz Gezmiş, Seyit Rıza, İbrahim Kaypakkaya olsun. Niye Yavuz Köprüsü ısrarınız?” diye sordu.

Demirtaş yaklaşan genel seçimlerede değindi. Parti olarak İç Anadolu Kürtlerine dair çalışmalarda bulunmadıkları dile getiren Demirtaş " Çok başarılı işler yapabilirdik, halkımız buna hazır. Eksiklik bizden kaynaklanıyor, öyle sanıyorum ki bu yıl ortak çalışmalarımızla Konya, Kulu Cihanbeyli ve Haymana' yı BDP Belediyesi yapacaklarını ve buna dair burda söz verelim. Halk belediyeciliğini birlikte kuralım.

Demirtaş konuşmasında Çekilme sürecine de değindi. Kılıçdaroğlu barışa karşı değiliz ama Abdullah Öcalan' la görüşülmesin sözüne ya kiminle görüşülsün Almanya Başbakanı Merkel'le mi ABD Başkanı Obama'yla mı görüşülsün. Bu barış Sayın Abdullah Öcalan' la görüşülmeden sonuçlanmaz. Barış sürecine karşı çıkan Mhp yi de eleştiren Demirtaş, Bahçeli tüm kürtler Pkk'lıdır sözü üzerine halk Kahrolsun Mhp diye sloganlar atmaya başladı.

Akp'nin de içinde Barış sürecini desteklemeyenler çok olduğunu dile getiren Demirtaş, Akp'den Mhp'den ve Chp'den üç vekilin başına birer çuval geçirsen hangisi hangisinin olduğunu çözemezsin. Üçüz kardeş gibiler. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş onuşmasına Halkın Hıdırellez Şenliği tekrar kutlayarak son verdi.

14. Haymana Şenliği zaman zaman yağan yağmur nedeniyle ara verilen etkinlik Kemale Amed, Ergin Xelikan ve Elif Biyaninin şarkılarıyla son buldu.

 

Habere Ait Görsel İçerikler Eklenilecektir. 

Ybhaber.Com / Özel Haber