Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken bazı il ve ilçelerde okulları tatil etti.
 
İşte eğitime ara verilen il ve ilçeler:
 
İSTANBUL
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'da Salı günü ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.
 
Dün okulların tatil edilmeyeceğini, ancak konunun değerlendirileceğini açıklayan Vali Mutlu, bu sabah saatlerinde twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Meteorolojik uyarı, buzlanma riskini yüksek, kar yağışını yoğun gösteriyor. O nedenle Salı günü okulları ana,ilk,orta ve lisede tatil ettik. Gençler,öğrenciler 1 günlük tatili ders çalışarak, sınavlarınıza daha çok çalışarak değerlendireceğinize inanıyorum. Sevgiler" dedi.
 
ERZURUM VE ERZİNCAN
 
Erzurum ve Erzincan valiliklerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde tipi ve kar yağışı nedeniyle , ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.
 
KARS
 
Kars'ta dün akşam saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kardan kapanan 248 köy yolunun merkezlerle ulaşımının kesildiği belirtildi. Kars merkezde ise eğitime 2 gün ara verildi.
 
BARTIN VE DÜZCE
 
Bartın ve Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.
 
Kar yağışı dünden itibaren Bartın ve Düzce'de etkili oldu. Kar kalınlığının 30 santime ulaştığı Bartın'da 155 köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bartın merkez ilçe ve Ulus İlçesi'nin yanı sıra yüksek kesimlerde kar kalınlığının yarım metreye ulaştığı Düzce'de ise il genelinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.
 
ORDU
 
Ordu'nun Çaybaşı, Çatalpınar, Çamaş, Gölköy, Korgan, Kabadüz, Kabataş ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi. Ordu'nun Akkuş, Mesudiye, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde ise okullar 2 gün süreyle tatil.
 
NİĞDE
 
Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
 
Niğde'de 2 günden bu yana devam eden yoğun kar yağışının etkisini arttırınca il merkezi ile Altunhisar, Bor, Ulukışla, Çiftlik ilçelerinde okullar bugün tatil edildi. Çamardı İlçesi'nde eğitime devam edileceği bildirilirken olumsuz hava koşullarının ve kar yağışının devam etmesi durumunda tatilin uzatılabileceği belirtildi.
 
BİNGÖL VE KARLIOVA'DA OKULLAR TATİL
 
Yoğun kar yağışının sürdüğü Bingöl ve Karlıova ilçelerinde okullardaki tatil uzatıldı. Bingöl Valiliği, kent merkezi ve Karlıova İlçesinde okullardaki eğitime 
ara verildiğini açıkladı.
 
ZONGULDAK
 
Zonguldak'ın merkezinde ve köylerindeki tüm okulların kar sebebiyle bir gün tatil edildiği açıklandı.
 
Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak'ın merkezi, beldeleri ile köylerindeki tüm okullardaki eğitim ve öğretime, şiddetli kar yağışı ve ulaşıma kapanan yollar sebebiyle 1 gün süre ile ara verildiğini söyledi. Özbek, Alaplı, Ereğli ve Gökçebey ilçelerinde de okulların tatil edildiğini belirtirken, Çaycuma ve Devrek ilçelerinde ise 8 Ocak Salı günü sabah saatlerindeki hava durumuna göre tatil edilebileceğini ifade etti.
 
HAKKARi
 
Hakkari Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini bildirdi.
 
Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde eğitime ara verildi.
 
SİVAS
 
Sivas'ta etkili olan kar yağışı eğitimde aksamalara neden oldu. Yoğun kar yağışı sonrası Sivas merkez ile bazı ilçelerde eğitime ara verildi.
 
Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle Sivas merkezde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün tatil edildiği belirtilirken; Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş ve Zara ilçelerinde de kaymakamlıkların aldığı karar uyarınca eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi. Bu arada, Koyulhisar ilçesinde de taşımalı eğitimin 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı.
 
SAMSUN
 
Samsun'da olumsuz hava şartlarından dolayı merkez ve bazı ilçelerde okullar 1 gün tatil edildi.
 
Olumsuz hava koşulları dolayısıyla Asarcık ve Salıpazarı ilçelerinde yarın eğitime ara verileceği belirtildi. Ayrıca Canik ilçesinin yüksek kesimlerindeki 25 ilkokul ve ortaokullarda da eğitime 1 gün ara verilecek.
 
GÜMÜŞHANE VE BAYBURT
 
Kar yağışının devam ettiği Bayburt'ta ve Gümüşhane il merkezi ile Torul, Kelkit, Kürtün ve Köse ilçelerindeki okullarda eğitime ara verilecek, Şiran ilçesinde de taşımalı eğitim yapılmayacak.
 
BURSA
 
Bursa merkez ile Orhangazi ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar,tatil edildi.
 
Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar (bir gün) tatil edildi.
 
Ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engelliler de yarın idari izinli sayılacak.
 
Orhaneli ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların, aynı nedenlerle Kaymakamlık tarafından tatil edildiği bildirildi.
 
MALATYA
 
Malatya'nın Pütürge ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
 
Pütürge Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yetiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı dolayısıyla, yarın ilçe genelinde ilk ve ortaokullar ile liselerin tatil edildiğini söyledi.
 
Arapgir'de de kısmi tatil
 
Arapgir Kaymakamı Ercan Turan da Koru, Bostancık ve Konducak köylerindeki ilk ve ortaokullar için eğitime yarın ara verildiğini kaydetti.
 
Turan, ilçe merkezindeki okulların eğitime devam edeceğini belirtti.
 
Arapgir'in adı geçen köylerinde okulların bir gün tatil edilmesi Arapgir Belediyesi'nin hoparlöründen de ilçeye duyuruldu.
 
KOCAELİ
 
Kocaeli'de gece saatlerinde etkisini iyice arttıran kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi.
 
Kocaeli'de gece saatlerinde kar yağışı kenti etkisi altına aldı. İzmit ve Kartepe'deki okullarda eğitim-öğretime ara verilirken, Başiskele ve Kandıra'da taşımalı eğitim veren okullar tatil edildi
 
NEVŞEHİR
 
Orta Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alın kar yağışı nedeniyle Nevşehir'de okullar bugün tatil edildi. Kayseri'de kapalı 172 köy yolunu açmak için ekipler aralıksız çalışıyor.
 
Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verilirken kent merkezinde kar kalınlığı 10, çevrede ise, 15 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığı Kayseri kent merkesinde 10 santimetreyi bulurken, Erciyes Kayak Merkezi'nde ise, 1 metre 80 santimetre olarak ölçüldü. Kayseri'nin Bünyan, Develi, Felahiye, Kocasinan, Pınarbaşı, Sarız ve KTomarza ilçelerinde şu ana kadar 172 köy yolunun kapalı olduğu,kötü hava koşulları yüzünden dünden bu güne kadar 45 köy yolunun ulaşıma açılabildiği ifade edildi.
 
ÇALDIRAN
 
Van'ın Çaldıran ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.
 
Kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği Çaldıran'da, taşımalı eğitim gören 3 bin 500 öğrenci için okullar bir gün süreyle tatil edildi. İlçe merkezinde 80 santimetre olan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde bir metreyi bulduğu belirtilirken, 30 köy yolunun ise ulaşıma kapandığı bildirildi.
 
ELBİSTAN
 
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle, okullar bir gün tatil edildi.
 
Elbistan'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonunda okulların bir gün süreyle tatil edilmesine karar verildi. Çarşamba günü öğrenciler ders başı yapacak.