3.Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı Orhan Okulu oldu. Orhan Okulu finalda Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara ile güreşti. Normal sürede yenişemeyen iki pehlivan puanlamaya gitti. Puanlamada Okulu, rakibi Kara’ya yaptığı hamle ile yendi.
Okulu, üçüncü turda bu seneki tarihi Kırkpınar başpehlivanı Fatih Atlı’yı yenerek finale yükseldi. Yarı finalde Recep Kara, Mustafa Kemal Karaboğa’yı, Orhan Okulu’nda Kırkpınar başpehlivanlarından Şaban Yılmaz’ı yendi.
3. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 73’ü başpehlivan olmak üzere 700 güreşçi güreşti. Güreş ağalığını ise turizmi iş adamı Hasan Özden açık arttırma da 150 bin liraya aldı.
Başaltında ise Şahali Kurt, büyükorta dalında Recep Üstündağ birinci oldu. Okulu, yaptığı açıklamada, tarihi Elmalı ve 3.Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde birinci olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Başarısını düzenli spor yapmaya borçlu olduğunu belirten Okulu, hedefinin 2015 tarihi Kırkpınar’da birinci gelerek altın kemeri Antalya’ya getirmek olduğunu kaydetti.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 700 ve 73 başpehlivan katılı ile tarihi bir rekora imza atmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
Orhan Okulu’ya kupa ve birincilik madalyasını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal birlikte verdi.
Başkan Sözen birini Orhan Okulu, ikinci Şaban Kara, üçüncü Mustafa Kemal Karaboğa ve dördüncü olan Şaban Yılmaz’a madalya takdimi yaptı.

Kaynak: CIHAN