Uluslararası bir maçta alınan en farklı skorun  yaşandığı ve Avustralya'nın Amerikan Samoası'nı 31-0 yendiği 2001'deki Dünya  Kupası eleme maçı, belgesele konu oldu. "Sonraki Hedef Galibiyet" isimli belgeselde, ABD'ye bağlı Güney  Pasifik Okyanusu'nda yaklaşık 70 bin nüfuslu özerk ada ülkesi Amerikan Samoası  ile Avustralya arasında 2001'de oynanan tarihi maç konu edildi.


Güney Kore ve Japonya'da düzenlenen 2002 Dünya Kupası ön elemelerinde  11 Nisan 2001'de Avustralya'nın Coffs Harbour Stadyumu'nda oynanan maçta  Avustralya,  Amerikan Samoası'nı 31-0 yenerek, uluslararası bir maçta alınan en  farklı skoru elde etmişti.
 
Belgeselde, kalesinde 31 gol gören Amerika Samoası kalecisi Nicky  Salapu'nun, "Hayatımın en kötü deneyimiydi, 13 yıl geçmesine rağmen o kaybı hala  içimde taşıyorum. Avustralya takımına bana böyle bir tecrübeyi yaşattıkları için  teşekkür ediyorum fakat aynı zamanda gerçekten utanç vericiydi. Yine de bu skor  hiç bir zaman hevesimi kırmadı çünkü futbolu çok seviyorum" ifadesine yer  verildi.
 
Amerikan Samoası takım kurmakta zorlandı
 
Milli kaleci Salapu, pasaport sorunları yüzünden Avustralya maçına  gelmeyen A takım kadrosundan sadece kendisinin karşılaşmada oynayabildiğini, 20  yaş altı futbolcuların da okul sınavları nedeniyle o maçta kadroya alınmadığını  ve maça çıkanlar arasında 3 oyuncunun 15 yaşının altında, diğerlerinin ise genç  takımdan gelerek oynadığını hatırlattı.
 
Salapu, "Milli takıma gireli bir hafta olmuştu. Sonra takımı bir araya  getirdiler ve 'Haydi, Avustralya'ya gidiyoruz' dendi. Kadrodaki en deneyimli  oyuncu bendim, bir grup okul çocuğu Avustralya Milli Takımı ile karşılaştık" diye  konuştu.
 
Belgesel film festivale katıldı
 
New York Tribeca Film Festivali'nde yayınlanan belgesel film, ilgiyle  karşılandı. Filmin ardından ünlü olduğunu belirten kaleci Salapu, "Kaybettiğimiz  maç, sonrasında bana kazandırdı ve meşhur yaptı ama hala Avustralya ile bitmemiş  hesabım var" şeklinde konuştu. Festivalde Avustralyalı milli futbolcu Tim Cahill ile tanıştığını da  aktaran Salapu, aralarında geçenleri şöyle aktardı: "Cahill, belgeselin ardından beni kucakladı. Bunun bir rövanş anlamına  mı geldiğini sorduğumda, 'Futbolu bırakmadan önce rövanş yapacağımızı umuyoruz'  cevabını verdi."
 
Avustralya'nın 31-0 kazandığı maçta golcüleri Archie Thompson 13 gol  kaydederek, "uluslararası bir maçta en çok gol atan futbolcu unvanını da  kazanmıştı. Amerikan Samoası 2001 yılında Avustralya'ya 31-0 yenilmesinin  ardından tarihindeki ilk galibiyetini ise 2011 yılında Tonga'ya karşı 2-1  almıştı.