Bursa’da, bir üretici tarafından yetiştirilen 50’şer kiloluk dev kestane kabakları görenleri şaşırtıyor. Kilosu 1,5 liradan satışa sunulan kabaklarla birçok vatandaş hatıra fotoğrafı bile çektiriyor.

Üretici İsmail Başaran, kiraladığı tarlasında yetiştirdiği 50’şer kiloluk üç dev kabağı satışa çıkardı. Dev kabağı görenlerin şaşkınlık yaşadığını belirten İsmail Başaran, tarlasında yetiştirdiği kestane kabaklarına büyük ilgi olduğunu söyledi. Yaklaşık 1 ay önce tarladan aldığı kabakları ancak iki kişiyle taşıdığını anlatan Başaran, "50 kiloluk kabakları tam 4 ayda yetiştirdik. Kabağın yetiştirilmesi zahmetli bir iştir. Kabağı yaprak gübresi ve bakteriler kullanarak yetiştirdik. Kabaklar bu tür melez tohumların diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de yetişebileceğinin göstergesidir. Bu kabaklardan her biri 5 yıldızlı otelin üç öğünlük yemeği olarak düşünebiliriz. Kilosunu 1,5 liradan satışa sunduk. 50 kiloluk kabağı almak isteyenler 75 lirayı vermek zorunda." diye konuştu.

Öte yandan tezgahtaki dev kabakları gören vatandaşlar da "maşallah" çekerken, "Bu kabak başka kabak" deyip dev kestane kabağı ile hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.

Kaynak: CIHAN