Anadolu Ajansının (AA) yeni hizmeti Enerji Terminali, Türkiye Enerji Zirvesi’nde (All Energy Turkey 2014) piyasa profesyonellerine tanıtıldı.

İstanbul Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve enerji piyasalarının yanı sıra iş dünyasından ve ilgili kamu kurumlarından çok sayıda temsilcinin katıldığı lansmanda, AA Enerji Terminali’ne dair yenilikler piyasa profesyonelleriyle paylaşıldı.

’’Enerji Terminali’’ni tanıtan AA Genel Müdür Yardımcısı Vekili Yılmaz Yaman, ’’Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli fark, enerji alanındaki haberleri ingilizce yayınlamamız, haberlerdeki hızımız, donanımımız ve yeteneğimiz olacak’’ dedi.

Enerji sektörü profesyonellerine hitap eden Yaman, ’’Enerji sektörüne ilişkin sizin aradığınız her şey bu ekranda olacak. Anadolu Ajansının 100 yıla yakın deneyimlerini enerji sektörünün hizmetine sunduk. Türkiye’de ve dünyada enerji alanının da sesi Anadolu Ajansı olacak’’ diye konuştu.

Limak Enerji Grubu Üst Yöneticisi Birol Ergüven, Enerji Terminali’nin tıpkı AA Finans Terminali gibi önemli bilgiyi hızlı bir şekilde sektör oyuncularına sunacağını belirterek, ’AA Enerji Terminali Türkiye’deki çok büyük bir boşluğu dolduracak’ dedi.

Yabancı şirketlerin enerji alanında büyük adımları olduğunu söyleyen Ergüven, AA gibi köklü bir kuruluşun bu haberleri hızlı bir şekilde sektöre servis etmesinin çok faydalı olacağını ifade etti. Ergüven, Limak Enerjinin hem müşteri hem de bilgi sağlayıcısı olarak terminale gereken desteği vereceklerini söyledi.

Enerji sektöründe bilginin çok hayati olduğunu ve AA Enerji Terminali’nin de bilgiye ulaşmak adına doğru bir kaynak olacağını söyleyen Ergüven, terminalin zamanlamasının da çok önemli olduğunu söyledi. 

Gama Enerji Direktörü Tamer Çalışır, AA şirket haberleri müşterisi olduklarını anımsatarak, Enerji Terminali için sözleşme yapacak firmalar içinde öncüler arasında olmak istediklerini belirtti.

Zorlu Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, milli bir proje olmasından dolayı Enerji Terminali’ne ayrı bir önem atfettiklerine dikkati çekerek, platformu merakla takip ettiklerini söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ’AA Enerji Masası’nın açılışını gerçekleştirecek ve ilk konuğu olacak. Yıldız, açılışın ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacak ve soruları yanıtlayacak. 

Enerji alanında ulusal ve küresel gelişmeleri yakından takip eden ve enerji haberciliğinde de etkin olmayı hedefleyen AA, 9 Eylül’de İngilizce enerji haberlerinin yer aldığı ve aaenergyterminal.com adresinden ulaşılan Enerji Haberleri Terminalini (AA Energy News Terminal) hayata geçirmişti.

Kaynak: AA