Badahşan eyaletinde aşırı yağışlar meydana gelen toprak kayması bir köyü yuttu. Kayıplar konusunda net bir bilgi yok ancak BM en az 350 ölüden bahsediyor.

Haber ajansı Asossiated Press (AP), yerel polis şefine dayanarak 2 bin kişinin kayıp olduğunu duyurdu. Şu ana kadar 17 kişinin kurtarıldığı belirtilirken, alanda kurtarma çalışmaları sürüyor. AP, 300 evin toprak altında kaldığını bildirdi.

AFP bu yoksul ve dağlık bölgenin vali yardımcısı Muhammed Baydaar'ın açıklamasına dayandırdığı haberinde 250 ila 400 kişinin kayıp olduğu bilgisini verdi. Afganistan acil durumlar ajansı müdürü Muhammed Daim Kakar, 250 ailenin etkilendiğini söyledi.

Kakar, felaketin vurduğu köylerden biri olan Aab Barek'te 600'e yakın ailenin yaşadığını belirtirken, "Felaketzedelere gıda malzemeleri dağıttık" dedi. Kakar, 400 kişinin kurtarıldığını belirterek, hayatta kalanları bulmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

CNN televizyonu resmi kaynaklardan aldığı bilgilere göre 2700 kişinin öldüğünü duyurdu, ancak daha sonra sayfa haberi sayfa manşetinden çekti.

30 yıldır savaşların yaşandığı ve dünyanın en yoksul ülkeleri arasında bulunan Afganistan'da bundan bir hafta önce de sel felaketi sonucu ülkenin kuzeyinde 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.