Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ''(Terör örgütü elebaşıyla BDP heyeti arasında yapılangörüşme) Görüşme notlarının basına yansımanın sürece zarar verdiğini ve zarar vermek istediği bir mantıkla gündeme geldiğini düşünüyoruz. Asla ve asla parti olarak böyle bir şeyi yapmayız ve parti olarak bunu bir ahlaksızlık olarak değerlendiririz. Eksikliğimiz, sorumluluğumuz varsa bunu açık yüreklilikle gündeme getiririz'' dedi.

Irak'ın kuzeyinde temaslarını sürdüren Mardin Bağımsız Milletvekili Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Erbil'de Kürdistan Ulusal Kongresi, Kürdistan Çözüm Partisi ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. 

BDP bürosundaki ziyaretlerin ardından basın açıklaması yapan Ahmet Türk, çözüm süreci kapsamında Süleymaniye ve Erbil'de yaptıkları görüşmeleri değerlendirdi.

''Sürecin başındayız''

Sürecin henüz başında olduklarını, Kürtler açısından bu sürecin başlatılması ve ciddi bir şekilde ele alınması konusunda herhangi bir kuşkunun olmadığını dile getiren Ahmet Türk, başta BDP olmak üzere Kandil'in ve bütün Kürt tarafının bu konuda endişelerinin henüz ortadan kalkmadığını ifade etti.

''Eksiğimiz varsa, sorumluluğumuz varsa açık yüreklilikle gündeme getiririz''

Ahmet Türk, 'İmralı Tutanakları' olduğu iddia edilen görüşme notlarının basına sızdırılmasını parti olarak ahlaksızlık olarak nitelendirdiklerini kaydederek, ''Bu yansımanın sürece zarar verdiğini ve zarar vermek istediği bir mantıkla gündeme geldiğini düşünüyoruz. Başından beri söyledik barışı en fazla zorlayan, isteyen biziz. Asla ve asla parti olarak böyle bir şeyi yapmayız ve parti olarak bunu bir ahlaksızlık olarak değerlendiririz. Bunu da çok açık söylüyoruz. Ama elbette bunu araştıracağız, bir eksiğimiz varsa bir sorumluluğumuz varsa burada bu eksikliğimizden sorumluluğumuzdan dolayı halkımıza, sürece özür borcumuz olur. Bunu açık yüreklilikle gündeme getireceğiz'' dedi.

Kaynak: AA