Genellikle göçmen kökenli insanların yaşadığı bu bölgeler birçok yönüyle dikkat çekiyor. Bilindiği üzere bir süre önce hükümet ‘getto’ semtlerinde yaşayan insanların aile birleşimi yapmasını zorlaştıran bir kanun teklifi üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

Söz konusu listede Danimarka’nın değişik bölgelerinde bulunan 25 semt yer alıyor. Aynı listede geçen yıl 31 semt yer alıyordu.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan listede bulunan bazı semtler aradan geçen 1 yılda yaptıkları bazı çalışmalarla listeden çıkmayı başardılar. O listelerin başında Türkiye kökenli insanların yoğun olarak yaşadığı semtlerden biri olan Alberstlund geliyor. Albertslund bu yılki getto listesinde yok. Albertslund Belediyesi encümenlerinden Doğan Polat konuyla ilgili olarak sosyal medyada yayınladığı açıklamada şöyle dedi.

    ”Albertslund Hedemarken artık getto listesinde degil. Aile birleşimi yapanlar için önemli bir bilgi. Her sene bu liste hükümet tarafından güncelleniyor. Aile birleşimi yeni yasalara göre bütün şartlar yerine getirsen bile getto listesinde bulunan mahallade oturduğunda aile birleşimi gerçekleştiremiyordun”

Bilindiği üzere Danimarka’da getto listeleri ilk olarak 2010 yılında yayınlanmaya başlamıştı. Söz konusu liste beraberinde birçok tartışmaya neden oluyor. Başta o bölgelerde yaşayan insanlar olmak üzere birçok kişi listeye karşı çıkıyor. Öte yandan yetkililer listenin; söz konusu semtlerde yaşayanların; ekonomik, eğitim, ve sosyal yapıları dikkate alınarak hazırlandığını vurguluyor.

İşte bu yıl listede yer alan semtler:
Kopenhag

Mjølnerparken

Tingbjerg/Utterslevhuse

Stærevej mv.

Høje Tåstrup

Tåstrupgård

Charlotteager

Gadehavegård

Greve

Askerød

Køge

Karlemoseparken

Roskilde

Æblehaven/Rønnebærparken

Holbæk

Agervang mv.

Slagelse

Ringparken

Motalavej

Odense

Vollsmose

Svendborg

Byparken/Skovparken

Esbjerg

Præstebakken/Syrenparken

Stengårdsvej-kvarteret

Fredericia

Korskærparken

Horsens

Sundparken

Kolding

Munkebo

Skovparken/Skovvejen

Vejle

Finlandsparken

Aarhus

Bispehaven

Gellerupparken/Toveshøj

Aalborg

Løvvangen

Sebbersundvej mv.

Listeden çıkan bölgeler:

Kopenhag

Lundtoftegade

Sjælør Boulevard

Bispeparken

Degnegården mv

Albertslund

Hedemarken

Esbjerg

Hedelundgårdparken

Fredericia

Søndermarksvej mv

Skanderborg

Højvangen

Aarhus

Trigeparken

Bahar.Dk