Daha önce PYD'nin IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu iddia eden AKP yanlısı gazeteler, bu kez de IŞİD'in dün Kobanê'ye gerçekleştirdiği saldırıyı ve 146 kişinin öldüğü katliamı, PYD ile IŞİD'in "el ele" Türkiye'yi hedef aldığı bir olay olarak yansıttı.

Star gazetesi, ‘PYD-DEAŞ el ele hedef Türkiye’manşetiyle, “Kobani’de DEAŞ kamuflajlı bombalı saldırı ‘Saldırganlar Türkiye’den geldi’ yalanıyla kmpanyaya dönüştürüldü. HDP, kanlı 6-8 Ekim’deki gibi ‘sokak çağrısı’ yaparak yeni bir provokasyonun fitilini ateşledi” diye yazdı.

Sabah, manşetine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu taşımayı uygun gördü. ‘Kobani bahanesi’ ifadesiyle Türkiye’nin ikinci kez terör kampanyasının hedefi haline getirildiğini yazan gazete, Erdoğan ve Davutoğlu’nun da buna sert karşılık verdiğini yazdı.

Gazete, saldırı haberini ise ‘Kobani’de yine aynı tezgah’ başlığıyla verip, saldırının aslında Türkiye’yi hedef aldığını, ‘Türkiye karşıtı koro‘nun harekete geçtiğini öne sürdü.

Saldırının ana hedefinin Kobani değil, Türkiye olduğunu öne süren diğer gazete Ethem Sancak’a ait Akşam oldu. IŞİD militanlarının Kobani’ye Türkiye’den geçtiği yönündeki eleştirilerin ‘IŞİD destekli bir Kobani oyunu’ olduğunu yazan gazete, bu bilgiyi bizzat YPG’nin çürüttüğünü yazdı.

Yeni Şafak da Türkiye’ye yöneltilen soruları bir ‘oyun’ olarak niteleyen gazetelerden. “En az 18 kişinin öldüğü iki patlama Türkiye’yi hedef alan operasyona dönüştü. Teröristlerin Mürşitpınar Kapısı’ndan girdiği iddiası uluslararası ajanslar, Doğan ve paralel medya desteğiyle yayıldı” yazan Yenişafak, ‘güvenlik kaynakları’na göre, IŞİD’in saldırısının akıllıca olmadığını, hatta IŞİD ile YPG arasında ‘örtülü bir ortaklık’ olduğu ‘analiz’ini paylaştı.

Yeni Şafak’a göre hedef, ‘Türkiye’yi teröre destek veren ülke gibi göstermek’.