Zirvedeki Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi hem Galatasaray'ı, hem de Trabzonspor'u heyecanlandırınca Arena'da oynanacak olan maçın keyfi de bir kat daha arttı. Kolay değil bu maçın galibi zirveye bir adım daha yaklaşacaktı. Her 2 takım da fazlasıyla maça konsantre olmuş, tribünlerdeki sarı-kırmızılı taraftarlara, otobüsle Karabük'ten dönen ve televizyon karşısında rahat (!) maç izlemek isteyen F.Bahçe kafilesine çok güzel bir 90 dakika göstermek istiyordu. Camiada 'Derbilerin hakemi' olarak nam salan Fırat Aydınus'un düdüğü ile karşılaşma başladı. Maçın ilk çeyreğinde iki takım da birbirlerinin açığını arıyor, bir türlü pozisyona giremiyordu. İlk ciddi atak 23'te Gökhan'ın hatalı geri pasını iyi takip eden Colman'dan geldi, ancak dışarı attı. 26'da ise Sabri Onur'u geçemedi. Aynı dakikada Sneijder'in sert şutu defansa takıldı. 30'da Mustafa Yumlu, 33'te Sneijder... 39'da Sneijder'den mükemmel şut, ama Onur'dan aynı güzellikte kurtarış, 44'te Selçuk'tan gol girişimi; Bosingwa kale önünden çıkardı. 2. yarı G.Saray'ın baskısıyla başladı. 51'de Drogba 59'da Henrique yokladı, sonuçsuz. 60'da Drogba'nın asistinde Burak üç kişinin arasında golü yaptı: 1-0. 64'te Colman'dan serbest vuruş, iyi yükselen Mustafa, top ağlarda ama ofsayt... 66'da Olcan bir 'Kamikaze' gibi cezaalanına daldı, Semih'in yanından vurdu; top çizgiyi geçti, Sabri topu çıkardı, Fırat Hoca tereddüt etti, çizgi hakemi golü verdi: 1-1. 67'de Melo sağdaki Sabri'yi gördü, 'Reyiz' bekletmeden ortayı yaptı. Selçuk kafayla Burak'a indirdi, 'Kral' affetmedi: 2-1. Gecenin adamı tartışmasız Onur... Önce Yekta, ardından Sneijder'in şutlarını çıkardı. Maç hareketlendi, Colman Riera'ya önce tekme sonra da yumruk savurdu ve kızardı: Trabzon 10 kişi. Cimbom 3 puanı cebine koydu, puan cetvelinde 3. sıraya yükseldi. Lider ile arasındaki puan farkını 8'e indirdi.

 
Fenomen poz...
G.Saraylı futbolcular, son dönemlerde fenomen olan 'zafer pozu'nu dün Arena'da da tekrarladı. Burak'ın golü sonrası Drogba ve Melo tribünlere yine anlamlı baktı. Bu arada sarı kart gören Drogba ceza sınırına geldi.

 
ARENA'DA BİR BAŞKA
Teknik direktörlüğe Roberto Mancini'nin gelmesiyle birlikte Galatasaray, Arena'da rakiplerine kök söktürmeye başladı. İtalyan teknik adamın yönetiminde 5 Süper Lig, 2 de Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkan sarı-kırmızılı takım toplamda 7 karşılaşmayı da kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Galatasaray, Süper Lig'de Karabükspor, Konya Torkuspor, Elazığspor, Sivasspor ve Trabzospor'u sahasında mağlup ederken, Şampiyonlar Ligi'nde de Kopenhag ve Juventus'a şans tanımamıştı. Ayrıca Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Balıkesirspor ve G.Antep Büyükşehir'i yenerek yine Arena'da üstünlüğünü göstermişti. Böylece Roberto Mancini, iç saha gücü ile farkını ortaya koydu ve hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde takımının şansını sürdürmesini sağladı.
Trabzonspor galibiyetinin ardından konuşan Mancini, karşılaşmanın zor geçeceğini bildiğini belirterek, “Trabzonspor'un kalecisi Onur'un yüzünden farkı yakalayamadık. Kendisi çok güzel bir karşılaşma çıkardı. Neredeyse tüm şutları kurtardı. Yoksa bu mücadele 2-1 bitmezdi” diye konuştu. İtalyan teknik adam, aradaki puan farkını azalttıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Takımıma güveniyorum. Daha buraya geleli üç ay oldu. Zamanla daha iyiye gittiğimiz ortada. Devre arasında Galatasaray'ın çok iyi olacağını düşünüyorum. Kamp için gerçekten de sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı. Mancini, transfer ile ilgili soruları yanıtlamazken, “Bir sonraki karşılaşmayı düşünüyorum. Yeni gelecek oyuncuları konuşmak için doğru zaman değil. İlk yarıyı galibiyetle kapatmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kral tahtına dönüyor
Burak Yılmaz Trabzonspor karşısında attığı gollerle toplamda 9 gole ulaştı. Yıldız futbolcu böylece 10 golü bulunan Almeida ve Aatıf'a yetişirken bu sezon Süper Lig'de en çok gol atan yerli oyuncu konumuna yükseldi. Trabzonspor karşısında kesin olarak kazanmak zorunda olduklarını ve bu bilinçle mücadele ettiklerini vurgulayan Burak, “F.Bahçe puan kaybedince kazanmamız gerekiyordu, haftalar ilerledikçe işin daha da fazla bilincine vardık. Sürekli toplantılar yapıyoruz, bu durumları konuşuyoruz” dedi. İki golünü de Arda Turan'a hediye ettiğini ifade eden Burak, “Bugün Arda geldi, maçtan önce konuştuk ve gol atacağımı söyledi. Aramızda bir uğur var, onu hatırlattı” şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR ÇALIŞTIRICISI M.REŞİT AKÇAY:
Onurumuzla oynuyoruz
Karşılaşma sonrası G.Saray karşısında mağlubiyeti hak etmediklerini söyleyen Trabzonspor çalıştırıcısı M.Reşit Akçay, kalecisi Onur'a da atıfta bulunarak, “Oyuncularımız onurlu bir mücadele ortaya koyuyor. 29. maçını yapan oyuncularım böyle bir tempoya dayanıyor. Onları kutluyorum” dedi. Akçay, “Arkadaşlarını yalnız bırakan Colman hariç. Ona en ağır cezayı vereceğiz ama Riera da etik dışı davrandı” derken, “Gol kaçırdık ardından kalemizde golü gördük. Trabzonspor'a yakışır şekilde mücadele ettik. Bu maçtan puan veya puanlar çıkarabilirdik. İnancınızı kaybettiğiniz zaman gerçekten kaybedersiniz. Biz inancımızı kaybetmedik. Juventus maçı için Mancini'den destek alabiliriz” açıklaması yaptı.
 
Cimbom'dan bir jest daha
Geçen sezon oynanan G.Saray-Trabzonspor maçında, “2010-11 sezonu şampiyonu Trabzonspor” pankartı açan sarı-kırmızılı taraftarlar dün gece de 2010-11 sezonu şampiyonluğuyla ilgili, “İllaki kazanır doğruluk, sizindir hak ettiğiniz şampiyonluk” pankartıyla bordo-mavililerin şampiyonluk isteğine destek verdi. Bilindiği gibi PFDK bu pankart için G.Saray Kulübü'ne 20 bin tl ceza vermiş, Trabzonspor Yönetim Kurulu da TFF'ye yazılı başvuruda bulunarak cezanın kendilerinden tahsil edilmesini istemişti. Öte yandan taraftarlar takımlarının Şampiyonlar Ligi'nde elediği Juventus ile Avrupa Ligi'nde karşılaşacak olan Trabzonspor'a, “Sıra sende Trabzonspor, Juventus...” yazılı pankartla destek verdi.

 
Onur'u kutladılar
Maçın bitiş düdüğünün ardından Galatasaray'ın golcüleri Burak ve Drogba, kalesinde 2 gol görmesine rağmen birçok pozisyonda başarılı kurtarışlar yapan Onur'un yanına gittiler ve milli file bekçisini tebrik ettiler.

 
Colman bunu hep yapıyor
Trabzonspor, G.Saray maçının yanı sıra Colman'ı da kaybetti. Son iki sezondur noel tatiline cezalı olarak giren ve ülkesine giden Colman, bu geleneği sürdürdü. Riera ile girdiği tartışmada saha dışında kalan Colman, eleştiri oklarının hedefi oldu.


 
Arda-Ulusoy Arena'da
Atletico Madrid'in yıldız futbolcusu Arda TuranTürkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy ile birlikte Türk Telekom Arena'ya gelerek, Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasını statta izledi. Milli futbolcu, neşeli tavırları ile dikkat çekti.

Ergün: Fark kapanacak
G.Saray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, “Bu galibiyet F.Bahçe'yle aramızdaki farkın kapanacağının bir göstergesidir. Çok önemli bir galibiyet” derken Onur Kıvrak'ı övenler kervanına katıldı: Türk futbolunda böyle bir kalecinin yetişmesinden Türkiye adına gurur duyuyorum...

Muslera: Onur en iyisi
Dün G.Saray formasıyla 100. maçına çıkan Muslera, “Umarım bu 300 maç olur. Onur maçın farklı bitmesini engelledi. Onu tebrik ediyorum. Milli Takımı hakettiğini düşünüyorum. Bana göre Türkiye'nin en büyük kalecisi Onur'dur” açıklaması yaptı.

Melo'da kırık var
Felipe Melo maç sonrası ınstagram hesabından, “Büyük ihtimalle ilk yarıdaki pozisyonda kaburgamda kırık oluştu ama aslanlar gibi mücadele etmem gerekiyordu... Her şey G.Saray için her şey arkadaşlarım için, her şey Galatasaray için” ifadelerini kullandı.

“Karabük F.Bahçe'ye 5-6 fark atmalıydı”
Galatasaray'ın altyapısına getirilmesi planlanan ve bu nedenle İstanbul'da bulunan sarı-kırmızılıların efsane oyuncularından Cevad Prekazi,  Karabük-Fenerbahçe maçı için çarpıcı konuştu. Prekazi, “Karşılaşmanın tamamını izledim. 5-6 farkla Karabükspor kazanmalıydı. Fenerbahçe'nin ne şutunu, ne de pozisyonunu gördüm” diye konuştu.

Zokora ilk 11'e döndü
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, geçen haftaya göre ilk 11'de tek değişiklik yaptı. Bursaspor ile oynanan ve 2-2 biten karşılaşmada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Malouda'nın yerine, cezasını biten Zokora forma giydi.

Olcan kendini aştı
Müthiş bir çıkış yakalayan Olcan Adın, G.Saray maçını da boş geçmedi. Süper Lig'de 16 karşılaşmada da yer alarak Akçay'ın vazgeçemediği isimlerin başında gelen Olcan, ligdeki gol sayısını 5'e çıkardı. Milli oyuncunun Avrupa Ligi'nde de 5 golü bulunuyor.

Emre 'şans' dedi
Trabzon'un tandem oyuncusu Sol Bamba, “Çok iyi oynadık ama pozisyonlar kaçırdık. Galatasaray'a karşı oynuyorsanız, siz atamazsanız onlar atarlar” derken Emre Güral ise, “Net pozisyonları kaçırdık. Burak abi iki tane gol attı ama biraz da şansaydı” şeklinde konuştu.

Hacıosmanoğlu yok
Sportmenliğe aykırı açıklamaları sebebiyle PFDK tarafından 45 gün hak mahrumiyeti cezası alan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, protokol tribününde yer almadı. İki kulüp arasındaki anlaşma gereği, bordo-mavili taraftarlar, tribünde bulunamadı.

Tuzcuoğlu'na tepki
Bursa'da düzenlenen “6222 Nolu Yasa ve Sporda Şiddet” konulu konferansa Trabzonsporlu taraftarların eylemi damga vurdu. Bordo-mavililer geçen hafta İstanbul'da protesto ettiği Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu'na bu defa Bursa'da tepki gösterdi.

TWITTER'DAN


Burak Yılmaz'ı düğünümde oynatmam diyenler vardı nerde onlar?
@kesaan



Onur, Sneijder'in şutlarına çalışmış ama Burak Yılmaz'ın, Newton yasalarına aykırı vuruşlarına çalışmamış.
@glcalii



Geceye Sneijder ile Onur Kıvrak arasındaki mücadeleler damgasını vurdu.
@gokceaaslan



Galatasaray'da Sabri hariç herkesin kaleye isabetli şutu var:)
@uurucar