Cimbom’un rakibi Astana, Şampiyonlar Ligi’nin gizemli ekiplerinden biri...
 
Kapalı kutu Astana’nın kadro değeri, Cimbom’un dünyaca ünlü yıldızı Wesley Sneijder’ı geçemiyor. Transfermarkt verilerine göre 14.5 milyon Euro değeri olan Kazak temsilcisi, 15 milyonluk piyasa değeri
bulunan Hollandalı yıldızın altında kalıyor.
 
90+2’DE TURLADI
Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak için 3 tur geçmesi gereken Astana, 2. ön elemede Slovenya’nın Maribor ekibine deplasmanda 1-0 yenildi, evinde 3-1 kazanıp turladı. Finlandiya temsilcisi Helsinki ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Kazak temsilcisi, evinde 3-3 devam eden maçta 90+2’de bulduğu golle elenmekten kurtuldu.
 
Play-off turunda da Kıbrıs Rum Kesimi’nden Apoel’i geçerek (1-0, 1-1) gruplara kalan ilk Kazak ekibi oldu.
 
STADINI TÜRKLER YAPTI
Görkemli Astana Arena Stadı, 2009’da Fatih Terim, Hakan Şükür, Hasan Şaş ve ünlü İtalyan hakem Collina gibi isimlerin katılımıyla açılmıştı. 30 bin kişilik kapasiteye sahip olan stadyum, Türk mimar ve yapı şirketi tarafından inşaa edildi. Üstü açılıp kapan stat, suni çim ve alttan ısıtmaya sahip olurken, çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapabilme özelliği taşıyor.
 
ESKİ FENERBAHÇELİ ÇALIŞTIRIYOR
Astana’nın teknik direktörlüğünü eski Fenerbahçeli Bulgar futbolcu Stanimir Stoilov yapıyor. Takımın büyük çoğunluğu Kazak. Orta sahasında bulunan Sırp oyuncu Nemanja Maksimovic ve Orta Afrikalı Foxi Kathevoama Astana’nın en etkili 2 oyuncusu.
 
SÜPER FİNAL'İ HER SEZON YAŞIYORLAR
2011-12 sezonunda G.Saray’ın Kadıköy’deki şampiyonluğuyla sonuçlanan Play-off’lu sezonu Kazaklar her yıl yaşıyor. 12 takımdan oluşan Kazakistan Premier Ligi’nde yeni sezon Mart ayında başlarken, oynanan 22 maçın ardından toplanan puanlar ikiye bölünüp, ilk 6’da yer alan ekipler şampiyonluk mücadelesi veriyor. 2009’da kurulan Astana geçen yıl normal sezonu 3. bitirmesine rağmen, final grubunu lider tamamlayıp tarihindeki ilk lig şampiyonluğuna uzandı.
 
(Habertürk)