Şampiyonlar Ligi Final maçında Bayern Münih, Borissia Dortmund'u2-1 mağlup ederek kupaya uzandı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. kez şampiyon oldu.

Wembley'de oynanan finalde Bayern'e zaferi getiren golleri 60. dakikada Mario Manduzkic ve 89. dakikada Arjen Robben kaydetti. Borussia Dortmund'un tek golü ise 68. dakikada İlkay Gündoğan'ın penaltı golüyle geldi. İlkay, attığı bu golle Şampiyonlar Ligi finalinde gol atmayı başaran ilk Türk asıllı futbolcu oldu.

Bu sonuçla Bayern Münih,Öte yandan maç sonrası şampiyon olan Bayern Münihli futbolcular, Borussia Dortmundlu futbolcuları alkışlayarak tesell etti.

NOTLAR

Wembley’de 2 Türk kökenli futbolcu
Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Bayern Münih karşısındaki final maçında, 18 kişilik kadroda Türk kökenli 2 futbolcuya yer verdi. Alman teknik adam, orta sahada forma giyen 22 yaşındaki İlkay Gündoğan’ı ilk 11’de sahaya sürerken, milli futbolcu Nuri Şahin, yedek kulübesinde görev bekledi.

Borussia Dortmud, Götze’den yoksun çıktı
1997 yılında oynadığı Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus’u 3-1 yenerek kupayı müzesine götüren Borussia Dortmund, tarihindeki ikinci finaline ideal kadrosuyla çıkamadı. Alman ekibinde, sakatlığı nedeniyle 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Mario Götze, maçta forma giyemedi.

Wembley, 7’nci kez finale ev sahipliği yaptı
900 milyon sterlin harcanarak yeniden inşa edilen Wembley Stadı, Borussia Dortmund-Bayern Münih maçıyla tarihinde 7’nci kez Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yaptı.1963 yılındaki finalde Milan, 1968 yılında Manchester United, 1971 yılında Ajax, 1978 yılında Liverpool, 1992 ve 2011 yıllarında ise Barcelona kupayı kazanma başarısı göstermişti.

Bayern Münih, son 4 maçta gol yemedi
Finalist takımlardan Bayern Münih, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon çeyrek final ve yarı final maçlarında kalesinde hiç gol görmedi. Alman ekibi, çeyrek finalde İtalya’nın Juventus takımını iki maçta da 2-0’lık skorlarla geçerken, yarı finalde ise İspanya’nın Barcelona takımını ilk maçta 4-0, rövanş mücadelesinde ise 3-0 mağlup etmeyi başardı. Borussia Dortmund ise çeyrek ve yarı final maçlarında Malaga ve Real Madrid’den toplam 5 gol yedi.

Heynckes’in 3’üncü final heyecanı
Bayern Münih Teknik Direktörlüğü görevini sezon sonunda İspanyol meslektaşı Pep Guardiola’ya bırakacak olan Jupp Heynckes, kariyerinin 3’üncü Şampiyonlar Ligi finaline çıktı. Amtserdam’da 1998 yılında oynanan finalde Juventus’u 1-0 yenerek Real Madrid’le kupayı kazanan deneyimli teknik adam, geçen yıl ise Bayern Münih’in başında Chelsea’ye penaltı atışlarıyla boyun eğmişti.