HDP Konya İl Örgütü bünyesinde oluşturulan Aday Adaylığı Başvuru Komisyonuna gelen Avukat Hüseyin Özkan başvuru evraklarını Komisyona teslim ederek Alındı Belgesini Komisyondan teslim aldı.
HDP Konya Aday Adaylığı başvurusu kabul edilen Özkan 'Yeni yaşam şiarıyla Türkiye'nin en etkili muhalefet partisi olan HDP'nin İktidara olan yürüyüşüne katkı sunacağını , doğup büyüdüğüm il olan Konya'dan aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu' ifade etti.


Komisyon adına açıklama yapan komisyon üyesi Mustafa Turan ; Hak ve Özgürlük Mücadelesi yürüten siyasi partimizin bu mücadelesine katkı sunmak için Hukukçuların başvuruda bulunmasını önemsediklerini ,çünkü bu mücadelede en büyük yükün ve sorumluluğun Hukukçulara düştüğünü bu nedenle meslektaşımızın başvurusunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.


Hüseyin Özkan Kimdir ?


02.05.1974 Konya Kulu Yazıçayır doğumlu Özkan ilk öğtetimini Yazıçayırda , Orta öğretimini Kuluda tamamladı.2001 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk fakültesine yerleşen Özkan 2004 yılında Avukatlığa başladı.Berfe ve Berin Xane isminde 2 kız babası olan Özkan halen Ankara ilinde avukatlık mesleğine devam etmektedir.


İleri düzeyde Kürtçe , İngilizce bilmektedir.
Çalışmaları :
* Ankara Barosu bünyesinde 'Avrupa Birliği Müktesebatı' konulu çalışmasını yürütmüştür.
Siyasi Parti ve Dernek Çalışmaları :
*Ankara ilinde Özgürlükçü Hukukçular Derneği Üyesi , HDP Kulu İlçe Örgütü üyesi.