Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde ’Aydıncık Soğan Kültür ve Sanat Festivali’ ve ’Kazankaya Kanyon Festivali’ bu yıl ’15. Uluslararası Aydıncık Kültür, Turizm ve Kazankaya Kanyon Festivali’ ismi altında yapıldı.

Aydıncık ilçesinin doğal güzelliklerini ve Kazankaya Kanyonu’nun muhteşem doğasını tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin açılış programına Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Milletvekili Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Kazım Arslan, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Aydıncık ilçesinden çıkartılan renkli ametist taşlar işlenerek, tespih, yüzük, kolye, plaket gibi süs eşyalarından oluşan serginin açılışıyla başlayan etkinlikler Yozgat Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ile devam etti. Ardından Uğur Işılak konser verdi.

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, belediyeciliğin sadece yol, kanalizasyon ya da içme suyu yapmak olmadığını belirterek, ’’İnsan toplumsal bir varlık olduğu için sosyal ihtiyaçları da var. Bu nedenle biz daha önce de söz verdiğimiz gibi sosyal belediyecilik yapacağız dedik. Bu çerçevede festivaller düzenleyeceğimizi söyledik. Bugün de Uluslararası Aydıncık Kültür Turizm ve Kazankaya Kanyon Festivali’ni düzenliyoruz.’’ dedi.

Festivallerin tanıtım noktasında önemli unsurlardan biri olduğunu bildiren Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise ’’Festivaller bir yerin tanıtımı ve o yöreye ait güzelliklerin diğer insanlara aktarılması noktasında önemli organizasyonlardır. Bugün burada da Aydıncık Kültür Turizm ve Kazankaya Kanyon Festivali ile ilçemize ait tarım ürünleri, görülmeye değer doğasıyla Kazankaya Kanyonu ve çok güzel bir görsel değere sahip ametist taşının tanıtımını yapmış olacağız. Ayrıca Aydıncık ilçemiz nüfusu ve köyleri itibariyle ilimizde pozitif ayrımcılık yaptığımız bir ilçemiz. Aydıncık’ın geleceğinin güzel olacağına ben inanıyorum. Aydıncık ilçemizin insanları ile aydın ve müreffeh günlerde beraber olma dilek ve temennisiyle.’’ diye konuştu.

Kaynak: CIHAN