Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 15 Temmuz'dan bu yana Konya Mevlana Meydanı'nda devam eden 'Demokrasi Nöbeti'ne katıldı. Çelik, Ankara dönüşünde Cihanbeyli ilçesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Mehmet Kale, Bakan Faruk Çelik'i yapımı tamamlanan Beyler Konağı'nda ağırladı. Ziyarete AK Parti Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı ve Halil Etyemez, Kaymakam Ahmet Gencer, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Karaburun ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Bakan Çelik'i Cihanbeyli'de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Kale, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine karşı Cihanbeyli halkının anında tepki verdiğini, belediye önünde toplanan vatandaşlarla birlikte milli iradeye sahip çıktıklarını belirtti. Başkan Kale, "Ülkemiz tarihinin en hain, en alçak saldırılarından birine uğradı. Ancak milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde vatan hainleri kirli emellerine ulaşamadı. Hain darbe girişimi karşısında genç yaşlı, kadın erkek demeden büyük bir cesaret örneği gösteren milletimize teşekkür ediyorum. Bu tür alçak hareketler asla başarıya ulaşamayacaktır. Hainlerin en ağır cezayı alacaklarına inanıyorum" dedi.

"Seçim öncesi halkımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik"

Belediyenin ilçede yaptığı çalışmaları da anlatan Başkan Kale, son dönemde birbirinden önemli eserlerin yükseldiği Cihanbeyli'nin adeta bir şantiyeye döndüğünü anlattı. Kale "Sayın Bakanım, seçim öncesinde halkımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik. Cihanbeyli'ye dev eserler kazandırdık. "Halka hizmet Hakk'a hizmettir" anlayışıyla ilçemizi yeni baştan imar ediyoruz. Halkımız her şeyin en iyisine layık. Çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu

Konuşmasında çiftçi sorunlarını da anlatan Başkan Kale, bölgede sulu tarımın her geçen gün azaldığını ve yeni bir su kaynağına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu üretim yılının oldukça kurak geçtiğini hatırlatan Kale, çiftçinin borçlarıyla ilgili hükümetten müjdeli haberler beklediğini sözlerine ekledi.

"Sulama problemi ve çiftçi borçlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Cihanbeyli'de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. İlçede belediyenin yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini söyleyen Çelik, özellikle Beyler Konağı'nı çok beğendiğini ifade ederek, "Bu tür yatırımlar bir ilçenin gelişmişliğini gösterir. Artık bundan böyle Cihanbeyli'yi daha sık ziyaret edeceğim. Başkan Mehmet Kale'yi çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi.

Bakan Faruk Çelik, Belediye Başkanı Mehmet Kale tarafından dile getirilen sulama problemi ve çiftçi borçlarıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Bakan Çelik, ziyaretin ardından Ankara'ya gitti. - KONYA