AK Parti Tanıtım Medya Günleri çerçevesinde tanıtım günlerine katılmak üzere bugün Konya'ya gelecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 6 ili kapsayan “Bölgesel Enerji” konulu toplantıya da başkanlık edecek. Başta özelleşen dağıtım şirketleriyle alakalı yaşanan şikayetleri değerlendirecek olan Bakan Yıldız, toplantıya katılacak 6 ilin valisiyle de istişare yapacak.
 
KONYA ÖNEMLİ BİR ENERJİ ÜSSÜ HALİNE GELİYOR
 
Konya, özellikle Karapınar bölgesindeki kömür rezervleri, rüzgar ve güneş enerjisinin yanı sıra en son bulunan kaya gazı enerjisiyle umut vaad eden bir il haline geldi. Önemli bir enerji üssü olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Konya’yı heyecanlandıran bir diğer konu da Konya Şeker’in Sivas’ta bulunan Kangal Termik Santrali özelleştirme ihalesinde kazanan taraf olması… Bugün yapılacak toplantıda bu konuların da konuşulması bekleniyor.
 
MEDAŞ KONUSU BAKANA SUNULACAK
 
Geçtiğimiz Aralık ayında AK Parti İl Başkanlığı, Konya’da vatandaş ve belediyelerin yanı sıra esnafın elektrik ile doğalgaz kullanımı konularında yaşadığı sıkıntı ve aksaklıkların giderilmesi için GAZNET ve MEDAŞ yöneticileriyle bir araya gelmiş ve İl Başkanı Ahmet Sorgun tarafından uyarılmışlardı. Sorgun’un başkanlığında yapılan toplantıyla gündeme getirilen şikayetlerin de MEDAŞ dosyası içinde Bakan Yıldız’a sunulması bekleniyor.
 
"ELEKTRİĞE 'GİZLİ ZAM' DİYE BİR ŞEY OLAMAZ"
 
Bakan Yıldız, dün gazetecilerle bir araya gelerek elektrik enerjisinde yaşanan olumsuzlar konusundaki soruları yanıtladı. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artış olduğu yönündeki açıklamaların sorulması üzerine Bakan Yıldız, şöyle konuştu: "BOTAŞ'ın Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar dağıttığı doğalgaz fiyatları sabit. Yalnız illere göre değişen hizmet dağıtım bedeller var. 9 yıl önce ihale ettiğimiz bu şirketlerin süreleri doldu. Yeniden o anki maliyetlerine göre yeni düzenlemeler oldu. Ama bu geçen yıl yapılan bir düzenleme. O yüzden doğalgaza ayrı bir fiyat artışı gelmedi. Hizmet dağıtım bedelleri el ilgili kimi illerde 5 TL kimi illerde 10 TL civarında farklı hizmet dağıtım bedelleri ile ilgili uygulamalar oldu. Elektrik ile ilgili gizli zam diye bir şey olmaz. Özelleşen dağıtım şirketleri ile yapılan toplantılarımız var. Yarın da Konya'da bölgesel toplantımızı yapacağız. Çalışmalar nasıl gidiyor, devletin denetlemesi, hangi noktada, yatırımlar zamanın da yapıyor mu... Aydınlatma tutarları da değerlendiriliyor. Bu toplantılara ilgili illerin valileri, enerji yöneticileri katılıyor. Yarın da dediğim gibi Konya'da bir toplantı var. Bunların değerlendirmesi de kamuoyuna yapılacak." Taner Yıldız, kayıp kaçaklarla ilgili de "Hem devlet hakkı hem kul hakkı var. Başbakanın da o konuya dikkat çekmesi iyi oldu"  dedi.  Memleket.com.tr