ABD ’li Matthew Nolan, Filistin ve İsrailliler arasında bağ kurulması için Verona adlı bir akıllı telefon uygulaması tasarladı. Nolan’ın “ dünya barışını” hedeflediği uygulama, kullanım olarak Tinder’a benziyor.

 Russia Today’de yer alan habere göre, Facebook üzerinden giriş yapılan uygulamada, kullanıcılar ilk olarak İsrailli veya Filistinli olduklarını beyan ediyor. Uygulama, daha sonra aynı bölgede bulunan ve diğer seçeneği işaretlemiş insanı buluyor. Kullanıcılar, başka bir kullanıcıyla tanışmak istiyorsa ekranı sağa kaydırıyor ve her iki taraf da isterse konuşmaya başlayabiliyorlar.

KULLANICILARIN ÇOĞU İSRAİL 'DEN


Nolan, uygulamayı, İsrailli sevgilisi olan Filistinli arkadaşıyla konuşmasının ardından oluşturmaya karar verdiğini söylüyor. “Her ilişkinin temelinin iletişim olduğuna inanıyorum” diyen Nolan, “Birbirleriyle ilişki kurmalarının anlayışta bir değişiklik yaratmasını umuyorum” ifadesini kullandı. Kullanıcıların birçoğunun Tel Aviv, Kudüs ve Batı Şeria’dan olduğunu açıklayan Nolan, uygulamanın adının, Shakespeare’in Romeo ve Juliet adlı oyunundaki Verona karakterinden geldiğini de sözlerine ekledi