Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Konya'ya gelen Bozdağ, kent merkezindeki programlarının ardından Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba beldesine geçti. 
 
Burada, hayırsever iş adamı İhsan Geyik tarafından yaptırılan 12 derslikli lisenin açılış törenine katılan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, eğitimin en fazla önem verdikleri konu olduğunu söyledi. 
 
Ülkeleri; hazine, petrol veya madenin değil, bilginin güçlü yaptığını dile getiren Bozdağ, "O nedenle; bilgiyi üreten, bilgiye hükmeden, bilgiden teknoloji üreten ve onunla dünyaya açılan farklı bir Türkiye geliştirmek için eğitimde ciddi adımlar attık" dedi. 
 
-"Türkiye'nin okullarını adeta yeniden yaptık"- 
 
Bozdağ, eğitimin farklı kademelerinde birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: 
 
"Okullarımıza, öğrencilerin masasının üzerine kitaplarını koyduk. Bu önemli bir adımdı. Arkasından, çağın teknolojisiyle öğrencileri erken yaşta buluşturmak, bilgisayarla, internetle, dünyayla buluşturmak için tüm okullara bilgisayar teknolojileriyle donatılmış sınıflar kurduk. Konya'mızın ve Türkiye'mizin tüm okullarına bunu yaptık. Yavrularını okutan annelere, çocukları için hesaplarına paralar yatırdık. Türkiye'nin okullarını adeta yeniden yaptık. Cumhuriyet döneminde hükümetlerimizden önceki 79 yıl içerisindeki yapılmış okul, derslik sayısının neredeyse yarısından fazlasını biz 11 yıl içinde yaparak, ülkemizin okullarının daha iyi fiziki imkanlara sahip olması için adımlar attık." 
 
Okulları akıllı tahtalarla donatan Fatih Projesi'ni hayata geçirdiklerini anımsatan Bozdağ, zaman içinde Türkiye'nin tüm okullarının akıllı tahtalarla donatılmış olacağını bildirdi. 
 
Bozdağ, törende, liseyi yaptıran hayırsever iş adamına plaket verdi. 
 
Ardından, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ve Cihanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya ile lisenin açılışını yapan Bozdağ, yetkililerden okulla ilgili bilgi aldı.
 
Haberle İlgili Resimler Eklenilecektir..