Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı açıklamada, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. İlçeyi birbirinden önemli eserlerle donattıklarını ifade eden Başkan Kale, “Türkiye’nin en geniş coğrafyasına sahip ilçesine, bir ilçe belediyesinin gücünün yettiğinden çok daha fazlasını kazandırıyor, her alandaki hizmetlerimizle il belediyeleriyle yarışıyoruz. Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan zor dönemde ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için normal zamandan çok daha fazla çalıştık. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına anında cevap verdik. Sosyal desteklerimizi ilçemizin dört bir tarafındaki ihtiyaç sahiplerimize ulaştırdık. Virüs salgını dahil hiçbir zorluğu asla mazeret göstermedik” dedi

HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET

Dönemlerinde adeta yeniden imar ettikleri Cihanbeyli’yi geleceğe hazırlarken tüm mahallelere eşit hizmet götürmeye özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Kale, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İlçemizin her bir mahallesi, her bir ferdi bizim için aynı derecede yüksek önem ve değere sahiptir. Belediye çalışmalarımız için planlamamızı yaparken bizleri, seçimlerde sandıktan çıkan sonuçlar değil, bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımızın tamamına duyduğumuz derin muhabbet ve ilçemizin her bir karış toprağı için yüreğimizde hissettiğimiz hizmet aşkı yönlendirmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız hizmet terbiyesinin gereği de budur. Bu noktada, Cihanbeyli’de başlattığımız yol seferliğinin de tüm mahallelerimizi kapsadığını bir kez daha üzerine basa basa belirtmek istiyorum. İlçemizin her mahallesinde gerçekleştirilecek çalışmalar için ihale yapılmıştır. İvedilikle işe koyularak Karabağ’dan Gölyazı’ya, Yapalı’dan Ağabeyli’ye, Kuşça’dan Yeniceoba’ya kadar her mahallemizde ekiplerimiz gerekeni sırasıyla hayata geçirecektir.

Cihanbeyli’de hizmet çıtasını yükselttiğimiz nokta, ilçemize kazandırdığımız yatırımlar, mahallelerimize götürdüğümüz hizmetler ortadadır. İlçemizde 90 yılda yapılanların kat be katını ilk dönemimizde hayata geçirdik. Birçok konuda tüm Türkiye’ye örnek gösterildik. Aziz hemşehrilerim müsterih olsun! Bu dönemimizin başında halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Ne vadettiysek hepsini fazlasıyla yerine getireceğiz. Hayal denilenleri yine gerçeğe çevireceğiz”

CİHANBEYLİ SERACILIĞIN MERKEZİ OLACAK

Belediye hizmetlerinin yanı sıra ilçeyi ekonomik anlamda da çok farklı noktalara taşımak için yoğun gayret gösterdiklerini ifade eden Mehmet Kale, özellikle seracılık alanında önemli projelerin bir bir hayata geçtiğini kaydetti. Kale “Seçim öncesinde ‘ilçemizi seracılığın merkezi yapacağız’ demiştik. Birileri bizleri hayalci olmakla suçlamıştı. Biz sözümüzü tuttuk. Hamdolsun Cihanbeyli'ye birbiri ardına milyon dolarlık projeler kazandırılıyor. Kırkışla ve Yapalı'da kurulan seralarda incelemelerde bulunduk. Gerek istihdam gerekse de katma değer anlamında ilçe ve ülke ekonomimize katkı sağlayacak bu projelerin devamı gelecek. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

BAKAN KURUM İLE GÖRÜŞTÜ

Konya ziyaretinde görüştüğü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Cihanbeyli projeleri üzerine istişarelerde bulunan Başkan Kale “Konya sevdalısı sayın bakanımızla oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisi projelerimizi yakından takip ediyor. Cihanbeyli’ye duyduğu muhabbet ve desteklerinden dolayı sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.