Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret etti. İlçe projelerinin konuşulduğu ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kale “Her zaman yanımızda hissettiğimiz Sayın Bakanımız ilçemizle ilgili tüm projelere desteklerini bir kez daha ifade etti. Kendilerine hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret etti. Görüşmede ilçenin sorunları ile projeleri konuşuldu. Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Kale, “Konyamızın gururu Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'u makamında ziyaret ederek ilçemiz için çok önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Cihanbeyli'nin tüm sorunları ile projelerini masaya yatırdık. Bulduk ve Yeniceoba'daki 35 yıllık tapu sorununu inşallah çözüme kavuşturuyoruz. Her zaman yanımızda hissettiğimiz Sayın Bakanımız ilçemizle ilgili tüm projelere desteklerini bir kez daha ifade ederek, hemşehrilerimize selamlarını ilettiler. Sayın Bakanımıza Cihanbeyli'ye duydukları derin muhabbet ve gösterdikleri ilgi dolayısıyla çok teşekkür ediyorum” dedi.

CİHANBEYLİ BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Eğitime desteğini sürdüren Cihanbeyli Belediyesi, uzaktan eğitimi takip edecek ekipmana sahip olmayan öğrencilerin kullanımına sunulması için 100 tableti aksesuarlarıyla birlikte EBA destek noktalarına teslim etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıtaş ile birlikte okulları ziyaret eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, çalışmalarla ilgili bilgi aldı ve öğretmenlerle sohbet etti. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin gündemimize oturduğunu belirten Kale, uzaktan eğitimi takip edecek ekipmana sahip olmayan öğrencilerin yardımına koştuklarını belirtti. Kale “Eğitime desteğimizi sürdürüyoruz. Biz her daim çocuklarımızın ve gençlerimizin yanındayız. Ülkemizin 2023 ve 2053 hedeflerine ulaşmasında en büyük gücümüz olan yavrularımızdan tek isteğimiz derslerine iyi çalışmalarıdır” diye konuştu.

CİHANBEYLİ AZERBAYCAN’IN YANINDA

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, hafta sonu Karabağ Mahallesinde gerçekleştirilen “Can Azerbaycan” programına katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akoğlu ile MHP ilçe Başkanı Bayram Akdoğan’ın da yer aldığı programda bir konuşma yapan Başkan Kale, “Şüphesiz Cihanbeyli olarak bizim ve isminden anlaşılacağı üzere Karabağ Mahallemizin Azerbaycan ile bambaşka bir tarihi bir gönül bağımız var. Bu nedenle burada gerçekleştirilen ‘Can Azerbaycan’ programı daha da büyük bir anlam kazanıyor. Karabağ’dan bir kez daha sesleniyoruz: Haydut devlet Ermenistan işgal ettiği yerlerden biran evvel çekilmelidir. Dağlık Karabağ’ın işgaliyle başlayan kriz ancak böyle sona erebilir. Can Azerbaycan asla yalnız değildir. Türkiye bütün imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındadır. Ermenistan terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. Çoluk çocuk demeden sivilleri alçakça katlederek savaş suçu işleyen insanlık düşmanı Ermenistan, yaptığının hesabını mutlaka verecektir. Her daim Can Azerbaycan’ın yanındayız” dedi.

“HANE-İ MEVANLAR İLÇEMİZE ÇOK YAKIŞTI”

Göreve geldikleri günden buyana ilçenin sosyal hayatına yönelik önemli dokunuşlar yaptıklarını belirten Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Hane-i Mevan’ları da tamamlayarak hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kale “İlçemize kazandırdığımız Hane-i Mevan'larda vatandaşlarımızla buluşmalarımızı çok özledik. İnşallah salgın tehlikesi biter bitmez samimi sohbetlerde hemşehrilerimle bu mekanlarda bir araya gelmeyi arzuluyorum. Göreve geldiğimiz günden beri ilçemizin sosyal hayatına önemli dokunuşlar yaptık. Farklı mahallelere kazandırdığımız 9 Hane-i Mevan da Cihanbeyli'ye çok yakıştı. Ayrıca eski mahalle konaklarımızın bakım onarımı devam ediyor. Beyliova, Sağlık, Kayı, Küçükbeşkavak, Zaferiye ve Çimen'deki mahalle konaklarımızın bakım onarım çalışmalarında artık sona yaklaştık. İnşallah bu konaklarımız yenilenmiş halleriyle en kısa sürede yeniden vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.

BÜTÇEDE ASLAN PAYI YATIRIMLARA AYRILDI

Cihanbeyli Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında 2021 yılı bütçesinin kabul edildiğini belirten Kale, bütçede aslan payının yatırımlara ayrıldığını kaydetti. Başkan Kale “Tıpkı bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da bütçemizin yarısından fazlasını yatırımlara ayırdık. Ayrıca borçlanma yoluyla finansmana başvurmadık ve denk bir bütçeyi ortaya koyduk. Cihanbeyli Belediyesi gücünü bütçesinde de göstermekte ve ilçemizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktadır. Hayırlı olsun” diye konuştu.

GENÇLİK KOLLARININ KONGRESİNE KATILDI

Hafta sonu AK Parti Cihanbeyli İlçe Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresine katılarak burada bir konuşma yapan Başkan Kale, “AK Parti Cihanbeyli İlçe Gençlik Kolları'nın 6. Olağan Kongresinde başkanlığa seçilen Kazım Can Erkek ile yönetimini tebrik ediyorum. Sadece partimizin mensupları değil, kalpleri Türkiye sevdasıyla dolu hizmet gönüllüleri olan genç kardeşlerime başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.