Yılardır süren savaş toplumumuzun yüreğini ve beynini param parça etmiş. Bu kirli savaşta evladını, arkadaşını yitiren ve her an evladının ölüm haberini alma korkusu yaşamak, eğer yaşamaksa evet yaşıyor ailelerimiz.

Konya’da Omeran Festivalinden sonra bir ilkti, ailelerimizle örgütlü bir şekilde bir araya gelmek. Toplantı Özgürlük ve Demokrasi mücadelesinde yitirdiğimiz arkadaşlarımız için saygı duruşuyla başladı. Daha sonra bir değerlendirme ve sunum yapan il Başkanı, sözü ailelere verdiğinde sözler bir duygu seline dönüştü. Çünkü bu güne kadar teke tek sohbetler yapılmıştı ama değer aileleri bir araya gelince her söz boğazı yakıyor, göz pınarlarında isyan seli kendisini kim an tuttu, kim an tutamadı.


Oğullarını, kızlarını yitiren o yüce analar, babalar alandaki evlatları için kaygılıydılar. Hastalanmış kızı için kaygılan ana, oğlu için 6 yıldır camın önünde uyuyan ana, her an evladını karşılamak istiyor. Bu toplantılarla kardeşlerine düğün, tören yapan ablalar…


Her şeye rağmen kararlı ve gururluydular. Bir nebze olsa yalnızlıklarını unuttular. Örgütlülük üzerine konuşuldu. Daha geniş bir hazırlık yapılması kararlaştırıldı.


Son aşamada ise Cihanbeyli ve Kulu Belediye Başkan Aday önerileri alınarak toplantı sona erdi.