Seçim sürecindeki tüm engellemelere ve usulsüzlüklere rağmen Kulu’da yaklaşık 7 bin oy alarak mecliste ikinci güç olduklarını ifade eden BDP’li meclis üyeleri, başta Kulu’da olmak üzere İç Anadolu’da bundan sonra, Kürtlerin yok sayılmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde, gerçekleştirilen tüm usulsüzlüklere rağmen BDP, birisini Konya Büyükşehir meclisine olmak üzere, Kulu Belediyesi meclisine 5 meclis üyesini göndermeyi başardı. Ana muhalefet partisi olarak, Kulu belediyesi meclisinde gruplarını kurarak çalışmalarına başlayan BDP’li meclis üyeleri, kendi tabanlarına belediyenin hizmet götürmesi konusunda baskı unsuru olacaklarını vurguladı.  Seçim sürecindeki tüm engellemelere ve usulsüzlüklere rağmen Kulu’da yaklaşık 7 bin oy alarak mecliste ikinci güç olduklarını ifade eden BDP’li meclis üyeleri, başta Kulu’da olmak üzere İç Anadolu’da bundan sonra, Kürtlerin yok sayılmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

‘MECLİSTE BASKICI GÜÇ OLACAĞIZ’

30 Mart yerel yönetimler seçiminde Kulu Belediyesi BDP Eş Başkan adayı olan Esin Akgül Güneş, Konya Büyükşehir Belediyesi BDP meclis üyesi olarak girerek, hem Konya’da hem Kulu’da meclis toplantılarına girerek BDP’yi temsil edecek. Akgül Güneş, muhalefet partisi olarak, partilerini ve kendi tabanlarını temsil edeceklerini belirterek, hizmetlerin eşit ve adil bir şekilde gereken yerlere ulaşması konusunda mecliste baskıcı güç olacaklarını vurguladı.

KÜRTLERE KARŞI KIZIL ELMA KOALİSYONU

Kulu’da gerçekleştirilen seçimlerin adil ve demokrasi kriterleriyle bağdaşmadığını ifade eden Akgül Güneş, “Buralarda devletin özel uygulamaları vardı. Yüzde yüz kazanacağımız bir seçimi, hileyle, tehditle, parayla ve diğer tüm usulsüzlükleri devreye sokarak, bizden aldılar.  Birbirini hergün yiyip bitiren AKP, CHP ve MHP, söz konusu Kürtler olunca bir günde kardeş partisi oluyorlar. Bize karşı MHP, CHP ve SP; AKP ile birleşerek kazanmamızı engelledi. Tabi sadece birleşmekle kalmadılar, akla gelebilecek tüm hile ve usulsüzlüklerini de devreye soktular” dedi.

‘SİSTEM TÜM HİLELERİNİ DEVREYE SOKTU’

Kulu Belediyesi BDP’li meclis üyelerinden Cemal Can da, tüm olumsuzluklara rağmen aldıkları oyların küçümsenemeyeceğini ifade ederek, “BDP olarak İç Anadolu’da ilk defa seçimlere giriyoruz. Elbette bizim de eksiklerimiz ve yetmezliklerimiz vardı. Ama sistem, tüm hile ve hırsızlıklarını devreye soktu. Bunlara rağmen bu kadar oy aldıysak büyük bir başarıdır. Biz meclis üyeleri olarak, elimizden ne geliyorsa yapacağız. Halkımıza laik olmak için tüm çabamızı seferber edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘KAYIRMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ’

BDP’li belediye meclis üyelerinden Yaşar Güler de, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı yerlerde ayrımcılık yapılarak şimdiye kadar hizmet götürülmediğini kaydederek, budan böyle bu uygulamalara BDP’li belediye meclis üyeleri olarak izin vermeyeceklerini vurguladı. Sinan Şahin adlı BDP’li meclis üyesi de, belediye meclisinde güçlü bir muhalefet grubunu oluşturduklarını belirterek, yolsuzluklara ve hırsızlıklara izin vermeyeceklerini belirtti. Arap Koç adlı BDP’li Kulu Belediyesi meclis üyesi de, Kulu’da yaşayan tüm kesimlere eşit ve adaletli bir hizmetin ulaşması için belediye meclisinde dayatıcı güç olacaklarını vurguladı.
 

ANF - Hacı Güneş