Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurtlarda barınan öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla öğrencilere yönelik eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif birçok etkinlikler düzenliyor.  Etkinlikler çerçevesinde doğa gezileri ve teknik gezilerin yanı sıra kültür ve medeniyet tarihimizin önemli merkezlerine düzenlenen geziler de önemli bir yer tutuyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Bir Günde Bin Yıl Anadolu” başlığı altında 12 farklı ile yönelik toplam 10 bin öğrencinin katılacağı tarih ve medeniyet gezileri düzenleyecek. Proje çerçevesinde kültür ve medeniyet mirasımızda derin izler bırakmış olan Edirne, İstanbul, Bursa, Manisa, Konya, Kayseri, Amasya, Sivas, Erzurum, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin illeri gezilecek.

Gençleri tarih ve medeniyet mirasımızla buluşturmak ve gençlere tarih şuuru kazandırmak amacıyla düzenlenen “Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri”nin ilki, 12-19 Aralık tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek. 11 ilden 1000 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek gezi çerçevesinde Konya’da Selçuklu ve Osmanlı dönemine tanıklık etmiş tarihi mekân ve eserler gezilecek.

Gezinin son gününde öğrenciler, büyük İslam alimi, düşünür ve şair Mevlâna Celâleddin-i Rûmi Hazretlerinin anıldığı ve bu yıl 742.’si düzenlenecek olan Şeb-i Arûs Törenlerine de katılacak.

Kaynak: T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı