Bir zamanların gözdesi olan saat tamirciliği  kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında yerini almaya başladı.

 Çok kısa zaman sonra bu mesleği yapabilecek insan olmayacağını  vurgulayan 30 yıllık saat tamircisi Ömer Öğüş, mesleğinin zor ve ince bir iş olduğu kadar değerli bir meslek olduğundan bahsetti. İyi bir maddi kazanç getirmediği için kimsenin bu  işi yapmak istemediği belirten Öğüş, ilerisi için çırak dahi yetişmediğini söyledi.

Öğüş, eskisi gibi bu mesleğin yapılmadığını ve sonunun nereye varacağını kestiremediğinin altını çizdi. Şimdilerde saat takmanın zevk haline geldiğini açıklayan Öğüş; “Eskiden büyüklerimin cebinde hep cep saati olurdu. Fakat teknoloji ilerledi saatlerin yerini telefonlar aldı. Doğal olarak da insanlar artık saat takmak yerine telefondan bakıyor.”dedi.

“ARKASINA BAKMADAN GİTTİ”

İnsanlar gibi mesleklerde arkasına bakmadan gidebildiğini ifade eden Öğüş, şu an için saat tamirciliğinin yerini dolduracak bir sektör bulunmadığını dile getirdi. Öğüş, saat fiyatlarının ucuz olması ve her köşe başında hata birçok mekanda saat satıcılığı yapıldığı için artık insanların bozulan saatleri yaptırmak yerine ucuza saatler aldığını ifade etti.

“YA GELİR YA GELMEZ BİLİNMEZ”

Müşterilerin ne zaman geleceğinin belli olmadığını ifade eden Öğüş; “ Müşteriler ya günde 3 kişi gelir ya haftada bir kişi gelir. Yani ya gelir ya gelmez bilinmez. Gelen müşteriler saatin kordonunu veya pilini değiştirmek için geliyor. Çok nadir de saatini temizlemek için gelirler.” dedi.   Baba yadigarı mesleğinin yaşaması ve yaşatılması için elinden geleni yapacağını söyleyen Öğüş, pek bir ışık görünmediğini ama yeniden canlanması için bir umudu olduğunu belirtti.

Öğüş, son olarak  saatlerin el üstünde tutulmasını  hak ettiği değeri yeniden kazanması için umutla beklediğini sözlerine ekledi.

 Sakine Demir - Ybhaber.com