HDP Adana Milletvekilli Murat Bozlak binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Bozlak, Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'ne bağlı Aktaş köyünde, aralarında HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek'in de bulunduğu yüzlerce partili tarafından toprağa verildi.

 

Uzun süredir kanser tedavisi güren ve Ankara Güven Hastanesinde yaşamını yitiren HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, binlerce partili tarafından toprağa verildi. Murat Bozlak için bir dönem genel başkanlığını yaptığı HADEP'in bulunduğu ve bugün DBP Genel Merkezi olarak kullanılan binanın önünde tören yapıldı. Törene Bozlak'ın ailesi, HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, HDK Eşsözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, DTK Eşbaşkanları Selma Irmak ve Hatip Dicle'nin yanı sıra CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu ile siyasi partiler ve STK temsilcileri katıldı. Genel merkez binasına Bozlak'ın üzerinde "Em te bîrnakin" yazılı dev fotoğrafı asılırken, törene katılanlar açılan anı defterine duygularını yazdı. Daha sonra oluşturulan yüzlerce araçlık konvoyla, Murat Bozlak'ın köyü olan, Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'ne bağlı Aktaş köyüne defnedilmek üzere Bozlak'ın naşı getirildi. Köyün girişinde oluşturulan binlerce konvoyluk arabayla mezarlığa götürülerek defnedildi.


Aşırı soğuk ve yoğun kar yağışına rağmen yüzlerce yurttaşın katıldığı cenaze merasiminde duygulu anlar yaşandı. Bozlak ailesi adına konuşan Rukan Bozlak, babasının Kürt siyasi hareketinin en zorlu dönemlerinde cesurca mücadele ettiğini belirterek, "Babamı ne göğsündeki 5 kurşun ne tutuklamalar ne de gözaltılar vazgeçirmedi. Tanıdığım en naif ve ilkeli insandı. Onun oğlu olmaktan gurur duyuyorum. Bize bıraktığı muazzam mirasa sahip çıkacağımıza yemin ediyorum. Babamı yanlız bırakmaya tüm dostlarımıza, dava arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Kürt halkının ve tüm Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi. Rukan Bozlak'ın konuşması ardından Murat Bozlak'ın mücadele yaşamını anlatan bir metin okundu.


Cenaze merasiminde bir konuşma yapan HDP Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Bozlak'ın genel başkan olduğunu, o dönemden bu yana mücadeleye katkı sunmaya çalıştığını belirterek, "Her zamankinden daha güçlü, kararlı ve inançlıyız. Arkamızda on binlerce halk iradesiyle Ortadoğu'nun temel siyasi aktörüyüz. Geriye dönüp baktığımızda Murat başkan gibi onların o zorlu dönemdeki dik duruşları sayesinde bugün buradayız" dedi.


Konuşmaların ardından dualar okundu. Daha sonra Bozlak'ın cenazesi, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine bağlı Aktaş köyünde binlerce kişinin katılımıyla defnedildi.

 

KONYA (ANF) - HACİ GÜNEŞ