Konya'nın Kulu Belediyesi iş güvenliği, şağlık, ulaşım ve sosyal hayat alanlarında iç savaşta bulunan Suriye'yi arartmıyor.

Üç dönemdir Konya'nın Kulu Belediye Başkanlığını yürüten Ahmet YILDIZ'ın hiçbir gelişim göstermediği iddiaları üzerine, bölgeye giden ekibimiz gördükleri karşısında adeta şok oldu.

Mahallelere ulaşmakta güçlük çeken ekibimiz, traktörler ile uzun bir mücadelenin ardından ulaştığı yerlerde gördüklerine inanamadı. ilçenin göbeği denilebilecek yollardaki 1 metreye kadar ulaşan çukurlar, asfaltsız kumlu yollar, Kulu halkının hayatını tehilkeye sokuyor.

Belediye'nin ulaşımdan sorumlu ekiplerinin ise bazı mahalle yollarına muhtarların, Başbakanlık İletişim Merkezine şikayetleri üzerine devreye girdiği Kulu'lu vatandaşların iddiaları arasında.

Kulu Belediyesi'nde birçok hayata mal olan trafik kavşaklarında üst geçit veya güvenli bir yaya geçiti bulunmuyor, yüzlerce öğrencinin günlük okula gitmek için kullandığı bu kavşaklarda sık sık kazalar meydana geliyor, kazalar maddi hasarların yanı sıra can kaybına yol açıyor.

Kulu Devlet Hastanesinin çok eski bir binada bulunması ve gereken hijyenik ortamın sağlanamaması insanların hayatını riske sokuyor, yeterli personelin bulunmadığı hastanede çok ciddi vakalar en yakın iki buçuk saat uzaklıktaki Konya ilindeki bir hastaaneye ambulans ile sevk ediliyor, insanların hayatı ise şansa bırakılıyor.

Dilencilik Kulu'da Yaygın

Çocuk yaştakilerin okula gitmesi gerekirken, Kulu Belediyesi'nde maalesef bir kısmı, ailelerinin yükünü yüklenmiş durumda, ayakabbı boyacılığı, kantarcılık, simitcilik, dilencilik yaptığı gözlerden kaçmıyor, bununlada kalmayıp sanayide çocuk yaşta sigortasız çocukların çalıştırıldığına tanık oluduk.

Çevredeki bazı binaların yıkılmak üzere olduğu, inşaatların yapıldığı bölgelerde güvenlik önlemlerinin bulunmadığı ve gereken tedbirlerin belediye tarafından alınmadığı muhabirlerimiz tarafından fotoğraflandı.

Su Sorunu Hastalaklara Sebebiyet Veriyor

Kulu Belediyesi'nin bir çok mahallesinde kanalizasyon bulunmuyor, su sorunu olan mahallelerde  kendi su kuyusunu açtıranlar hastalıklardan şikayetci.

SNA'ya açıklamalarda bulunan Şevket Sarıkan:

"Ahmet YILDIZ üc dönemdir Belediye Başkanı, kanalizasyon, su, ve ulaşım derdimize çare olmadı, 2015 yılında kendi açtırdığımız kuyumuzdan su içiyoruz, kanalizasyonumuzun bulunmadığından dışarıya açtırdığımız fosiptik çukurlarından su kuyularımıza sızma yaşanıyor, buda bizleri hasta ediyor, buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; 'Sayın Başkanım, Allah rızası için bizleri mağduriyetlerimizden kurtar, sorunlarımıza çare ol, Kulu Belediye'si yekilileri bizi muhattap dahi almıyor, seni çok seviyoruz bizlere sahip çık" dedi.

Bölgede su yoluyala bulaşan hastalıkalar arasında;

Tifo, dizanteri, kolera, A ve E tipi sarılık (hepatit A ve E) çocuk felci ve pek çok çeşit parazit ve besin zehirlenmeleri başta geliyor.