KONYA (İHA) - Konya'nın tamamında yoğun bir çalışma yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, Cihanbeyli ilçesi Yapalı, Günyüzü, Taşpınar grup yolları ile Oğuzeli bağlantı yolu için yaklaşık 7 milyon liralık asfalt ve sathi kaplama çalışması yapıyor. 

Konya merkez ile birlikte ilçelerde ve bağlı mahallelerde yatırım atağını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Cihanbeyli ilçesi Yapalı-Günyüzü-Taşpınar hattı ile grup yolları ve Oğuzeli bağlantı yolunda 70 kilometre asfalt ve sathi kaplama çalışması yapıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya'nın tüm ilçelerine prestij cadde kazandırma çalışmalarını sürdürürken mahalle yollarına da ağırlık verdiklerini ifade etti. Konya il sınırları içindeki 31 ilçe ve mahalleye dönüşen eski köy ve beldelerde yatırımların yoğun olarak sürdürüldüğünü dile getiren Başkan Akyürek, Cihanbeyli İlçesi'nin Yapalı - Günyüzü ve Taşpınar hattı ile grup yollarında 70 kilometrelik asfalt ve sathi kaplama çalışmasının devam ettiğini söyledi. Başkan Akyürek, "Cihanbeyli-Yapalı arasında 15.8 kilometre, Yapalı-Günyüzü arasında 3.4 kilometre, Günyüzü-Taşpınar arasında 17 kilometre, Oğuzeli ilçe bağlantı yolu 10 kilometrelik asfalt ve sathi kaplama çalışmasının yanında bu hat üzerinde 24 kilometrelik muhtelif bağlantı yolları yapılıyor. Yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak yatırım, mahalle yollarında kaliteli ulaşım hizmeti sağlayacaktır" dedi.
Cihanbeyli'de Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda 170 kilometrelik mahalle yolu ağı bulunduğunu belirten Başkan Akyürek, 70 kilometrelik hatta çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.
(AH-Y)