Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İmralı'ya giden BDP heyetinin basına yansıyan tutanaklarında yer alan başkanlık sistemine Öcalan'ın destek verdiği şeklindeki ifadelerin aktaranların spekülasyonu olduğunu söyledi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Yunanistan'ın Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris'i makamında kabul etti.
 
"PAZARLIK YÜRÜTÜLMÜYOR"
 
Çelik, İmralı'ya giden BDP heyetinin basına yansıyan ''görüşme tutanaklarında'' yer alan başkanlık sistemine Abdullah Öcalan'nın destek verdiği ifadeleri ve vatandaşlık tanımına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine ''Bu ifadelerin çoğu aktaranların spekülasyonudur, ama şunun da bilinmesi gerekir, devletin niteliği, milletin vasfı üzerine bir pazarlık yürütülüyor değildir'' dedi.
 
Görüşmelerin silahların bırakılması ve sosyal barışın temin edilmesi için bir çözüm süreci olduğunu belirten Çelik, bilgileri bu şekilde sızdıranların bu sürecin hassasiyetleri konusunda yeterli duyarlılığı olmadığını söyledi.
 
TOPÇU KIŞLASI'NA ONAY
 
Bakan Çelik, bir gazetecinin Topçu Kışlası'nın restorasyon projesinin onaylanmasının sorulması üzerine ise ''Daha önceki kurul kararını, bazı basın yayın organları kurulun reddetmesi gibi sunuyor. Reddedilmiş bir şey değil, kurumun talepleri vardı. O taleplerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusunda yerine geldiğini görünce Yüksek Kurulu'muz bunu onayladı. İyi bir proje olacak'' dedi. İHA