Danimarka’da geçen yıl 18 Aralık’ta Folketing’de kabul edilen Çifte Vatandaşlık yasası bugünden itibaren yürürlüğe geçti.

Yürürlüğe giren ”Çifte vatandaşlık” yasasıyla birlikte, bugünden itibaren Danimarka vatandaşlığına geçmek isteyen Türk vatandaşları, aynı zamanda Türk vatandaşı olarak da kalabilecek.

Çifte vatandaşlık sayesinde kişi hem Türk hem de Danimarka pasaportu sahibi olabilecek.

Çifte vatandaşlık yasasının kabulü Danimarka Parlementosu Folketing’deki partiler arasında geniş bir uzlaşmayla kabul edildiğinden dolayı, yeni hükümetin yasada bir değişiklik yapması beklenmiyor.

Azınlık hükümetini oluşturan Liberal Parti’nin (Venstre) yanı sıra, hükümeti dışarıdan destekleyen Liberal Alliance (Liberal Pakt) ile birlikte muhalefet partileri Sosyal Demokrat Parti, Sosyalist Liberal Parti (Radikale Venstre), Birlik Listesi (Enhedslisten) ve Sosyalist Halk Partisi de çifte vatandaşlık yasasına destek veriyor.

Danimarka vatandaşı olabilme koşullarında bir değişiklik yok

Yeni Çifte Vatandaşlık Yasası, Danimarka Vatandaşlığı alma hakkına ilişkin koşulları etkilemeyecek. Danimarka vatandaşlığına geçiş için bugün aranmakta olan koşullar aynen kalacak.