Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından aktif olarak işletilen Cihanbeyli Atıksu Arıtma Tesisi, ilçeden kaynaklanan atıksuların bertarafının yanı sıra enerji kazanımı ve hijyen sağlama konusunda da önemli bir rol oynuyor.

Cihanbeyli Atıksu Arıtma Tesisi, 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesine geçti. Yap-işlet modeline göre 2 bin 400 metreküp/gün kapasitelili elektroflokülasyon projesi olarak yaptırılan ve 6360 sayılı kanunla birlikte KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde mobil olarak işletilen Cihanbeyli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 24 aylık yeni hizmet alımı ihalesi 19 Eylül 2014 tarihinde yapılarak, 10 Ekim 2014 tarihinde yüklenici firma ile sözleşmesi imzalandı.

2014 yılı içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Cihanbeyli Atıksu Arıtma Tesisi işletme gideri olarak KDV hariç 790 bin 642 TL ödeme gerçekleştirildi. İlgili yönetmeliklerde istenilen deşarj standartlarını sağlayan Atıksu Arıtma Tesisi’nde periyodik olarak numune alımı yapılıyor.

Mevcutta mobil olarak işletilen Cihanbeyli Atıksu Arıtma Tesisi’nin yerine 2015 yılı içerisinde KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Cihanbeyli ilçesinden kaynaklanan atıksuların arıtılması amacı ile biyolojik atıksu arıtma tesisi kurulması için projelendirilmesi çalışmasına da başladı.

Kaynak: Hakimiyet