Cihanbeyli Belediyesi tarafından hacı adayları ile umrecilere yönelik "Hac ve umre rehberi" projesi bu yılda devam ediyor.

Cihanbeyli Belediyesi kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için Hac ve Umre Rehberi hazırladı. Ayet ve hadislerin de yer aldığı rehberde hac ve umre ibadetinin yapılışı en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor. Bunlara ek olarak rehberde, Mekke ve Medine’de ziyaret mekanları yer alıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, kitapçığın Peygamber Efendimiz ve ashabının yaşadığı kutsal yerlerin daha iyi ve pratik olarak tanıtılması amacıyla hazırlandığını söyledi. Başkan Kale, “İnanıyorum ki umre ve hac için kutsal topraklara gidecek vatandaşlarımızın elinden düşürmeyeceği bir eser ortaya konuldu. Mekke ve Medine’de yapılacak ibadetlere hazırlık için oldukça faydalı bir eser. Ben bu çalışmanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mehmet Kale, belediye olarak bu tür kültürel çalışmalara devam edeceklerini de sözlerine ekledi.Bu yıl da kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının evleri yetkili birim sorumlusu dahilinde tek tek ziyaret edilerek Başkan Mehmet Kale'nin hayırlı yolculuklar ve selamı iletiliyor. Cihanbeyli Belediyesi ,2016 yılından beri devam eden sosyal sorumluluk projesinde şimdiye kadar 300 e yakın kişiye ulaşarak kutsal yolculukta vatandaşların yanında oldu.