Bu nedenle, bu seçim Cihanbeyli'ler için önemli  bir fırsat olmakla birlikte adeta bir kırılma noktasıdır. Ya kazanıp önemli bir mevzi elde edilecek ya da bu mevzii kaybedilecektir. Bu seçimin kazanılması için büyük bir gayret, özveri ve çabaların gösterilmesi gerekmektedir. Zira böylesi tarihi bir fırsatı bir daha yakalamak bir hayli güç görünmektedir.

 

Cihanbeyli, bugüne kadar ihmal edilmiş, hizmet ve ilgiden yoksun bırakılmış, deyim yerindeyse kaderiyle baş başa kalmıştır. Seçilen tüm belediye başkanları, bugüne kadar layıkıyla hizmet etmemiş, taş üstüne taş bile koymamışlardır. Kendi yandaşlarını kayırmış, nemalandırmış, taraf tutmuş, var olanı da yağmalamış ve talan etmişlerdir. Cihanbeyli halkı bunu hiçbir şekilde hak etmemektedir. Bu nedenle 30 Mart günü özgür iradesini kullanarak bunun böyle gitmeyeceğini sandıkta gösterecektir.

 

Cihanbeyli'yi bugüne kadar yönetenler, adına ister sosyal demokrat deyin ister milliyetçi-muhafazakar deyin bir " Aile Şirketi" mantığıyla yönetmişlerdir. Tekrar kazanmaları halinde aynı yol ve yönetim uygulayacakları kaçınılmazdır. Çünkü böyle bir zihniyet onların doğasında var. Siz onların seçim meydanlarında söyledikleri o güzel sözlere, duygu sömürüsü söylemlerine bakmayın, kazanmaları halinde " Garp Cephesi"nde bir değişiklik olmayacaktır. BDP olarak, bizdeki belediyecelik anlayışı kardeşlik temelinde halka açık, şeffaf, katılımcı ve demokratik bir belediyecelik anlayışıdır. Kazandığımızda bu anlayış hayata geçirilecektir. Bunun örnekleri bütün belediyelerimizde mevcuttur. Belediyelerimizde demokratik özerklik hayat bulmuştur. Çünkü halktan aldıkları güçle, halkı yönetime katarak söz, yetki ve karar sahibi kılmışlardır. BDP, Türkiye demokrasisinin temel ve itici gücüdür, dinamosudur, Özgür ve eşit yaşamın sigortasıdır. Barışa, demokrasiye, eşitliğe, hak ve özgürlüklere inancı olan her vicdan sahibinin geleceği yerin adresi partimizdir. Çünkü herkesin kendini ifade ettiği, farklılıklarıyla kabul gördüğü yerdir. Bu parti halkımızın emeğiyle, dişliyle, tırnağıyla, verdiği bedellerle yürüttüğü bir çalışmanın sonucunda olmuştur. Cihanbeyli halkının bu değerleri ve bedelleri göz ardı etmeyeceğine inancımız tamdır. Aksi takdirde yarın çok geç olabilir. Bugün Cihanbeyli'de iki parti seçime giriyor. Rantçılar, ortakları ve derin yapılar. Ve BDP. Sistemin partileri merkezleşmeyi savunmakta halkı yok saymakta, barış ve demokratik çözümü istememektedirler. Yapmamız gereken şu; topluma, halka hizmet etmeyi bir ibadet olarak gören, kendini halkının onurlu yaşamına adayan, kul hakkı yemeyen partimizin yanında yer almak ve seçimde gereken cevabı vermektir.

 

 BDP, eşbaşkanlık sistemini getirerek Türkiye siyasetinde bir ilki başarmıştır. Bu anlayıştan hareketle Cihanbeyli'de kadın haklarına yönelik projelerin seçimden sonra hayata geçirileceği muhakkaktır. Cihanbeyli belediye eşbaşkanlarının toplantılarda söyledikleri bazı projelerini şu şekilde dile getiriyorlar; kadınlara yönelik mesleki dallarda eğitim programları düzenleyip, ev ekonomilerine katkı sunmalarının önü açılacak. Kadınlar için sosyal ve kültürel alanlar oluşturulup, çalışan kadınlar ücretsiz kreşler açılacak. Bütün mahallelerde kadın meclisleri kurulacak alınan kararlarda söz ve yetki sahibi olacaklardır. Halkımızın nefes alabileceği yeşil alanlar oluşturulacak, çocuklar için oyun parkları yapılacak. Ayrıca belediyemizin öncülüğünde etüt merkezleri açılıp, dershane sömürüsüne son verilecek.  Öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinde ücretsiz eğitim almaları sağlanacak. Gençler için kültür ve sanat merkezleri açılacak. Çevre köylerde halka yönelik bilinçlendirme etkinliklerine ağırlık verilip " Kültür Evleri" açılacak. Bölgeye özgü geniş arazilerin daha verimli hale getirilmesi için modern tarım araçları temin edilecek. Çevre köylerin yol, su kanalizasyon ve ulaşım sorunları çözülecek. Ve hayat bulacağı daha birçok proje.. 30 Mart'ta yekvücut olup gücümüzü ortaya koymalı; bu inanç ve kararlıkla nihai hedefe ulaşmalı; Cihanbeyli'nin yeni eşbaşkanlarıyla birlikte el ele verip geleceğimizi yeniden inşa etmeliyiz.

ybhaber.com - Halkın SESİ