Cihanbeyli’de göreve geldiği günden bu yana hayatın her alanında çalışmalar yaparak ilçenin çehresini değiştiren Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, belediyenin kurumsal kimliğinde de radikal bir değişikliğe imza attı.

Belediye Meclisi’nde alınan kararın ardından belediyenin logosu değiştirilerek, yeni döneme yeni logoyla birlikte devam edilmesi uygun görüldü.

Logoyu sol tarafı boyunca kapsayan ve özellikle logo konseptlerinde ifadesi önem arz eden Cihanbeyli’nin ‘C’si şeklinde algılanmaya müsait olan, bununla birlikte Türkiye için tarihinden gelen kökleri anlatan ‘hilal’ şekli büyük bir özenle logoya yerleştirilmiştir.

Hilal, bilindiği üzere bayrağın taşıdığı kutsal anlamı, o anlamdaki sembolizmi, ondaki derinliği ve yüceliği anlatır. Genellikle Hıristiyan milletlerin logolarında Haç şeklinde semboller yer almaktadır. Müslüman milletlerde ise Hilal görünmektedir. Cihanbeyli Logosuna yerleştirilen ‘hilal’ Müslümanlığı ve Türklüğü simgeleyen önemli bir çizgi olarak logodaki yerini almıştır

Logoyu sağ tarafı boyunca kapsayan ve yörenin tarım kenti olduğuna vurgu yapılan buğday başakları hilalin kıvrımıyla birleştirilmiş ve ortaya önemli bir bütünlük çıkarılmıştır.

 Buğdayın bereketi, bolluğu ve refahı anımsattığı düşüncesiyle Cihanbeyli’nin coğrafi yapısını ve insanının emek harcadığı uğraş alanlarını anlatmasıyla buğday başağı tam bir görsellikle logoda ince bir yer tutmaktadır.

Başakların sayısına dikkat edildiğinde ‘33’ sayısına özellikle ulaşıldığı görülecektir. 33 Sayısı Cihanbeyli’yi meydana getiren köy ve beldelerin toplam sayısıdır.

Cihanbeyli’yi anlatmak, değişen ve gelişen Cihanbeyli’nin kimliğini yansıtmak için yeniden tasarlanan Cihanbeyli Belediyesi Logosu’nun ana temasında özellikle yöreyle özdeşleşmiş olan; Tuz Gölü, flamingolar ve tarım kullanıldı.  Cihanbeyli’yi meydana getiren beldeler ve köyler büyük bir ustalıkla logo konseptinde ifade edilmiştir.

Logonun ortasında kendisini büyük bir şıklıkla gösteren Flamingo figürü aslında Cihanbeyli’nin turizmine kültürel bir bakış açısıyla uzanmanın ifadesidir. Flamingolar Tuz Gölü ve çevresinde yaşayan çok özel canlılardır. Dünyada birçok insanın dikkatini çeken bu kuşlar Türkiye’de en belirgin olarak Tuz Gölü ve çevresinde yani Cihanbeyli yöresinde yaşamaktadır.

Cihanbeyli Logosu çizilirken onu doğru ifade eden rengi seçmek için mavi özellikle tercih edilmiştir. Zira Tuz Gölü dalgalarını ifade ederken anımsatma ve bilinçaltı bilgi oluşturma anlayışı, logoda mavi ve tonlarını kullanılmasını kaçınılmaz kılmıştır.

İlçenin değişmesinde büyük imza atacaklarını ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale:"İlçemizin ana temasında yer alan Tuz gölü,Flamingolar ve Tarımı ortaya çıkaracak, özgün, yaratıcı ve akılda kalıcı yeni bir logoya sahip olmak için hazırlık yaptık. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda meclis toplantısında, şu anki logonun değiştirilmesi talebini gündeme aldık ve meclis üyelerimizle beraber logomuzu değiştirme kararı aldık. Yeni belediye logomuzla beraber kurumsal kimliğimizi yenileyerek akılda daha çabuk kalan, Tuz gölü,Flamingolar ve Tarım’u simgeleyen bir logo geliştirdik.Yeni Dönemde Yeni Logomuz, ilçemize hayırlı olsun." dedi.
 

Cemal Hatipoğlu - ybhaber.com