Son atama döneminde ‘kadrolu öğretmen açığı’ sorunu çözülen Cihanbeyli’de yeni atanan öğretmenler belediyenin organize ettiği yemekte bir araya geldi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’in de katıldığı programda, Cihanbeyli’nin eğitim alanında tarihi bir dönem yaşadığı belirtildi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem “Son 10 yılda yapılan reformlarla eğitim modern ve daha özgürlükçü bir yapıya sahip oldu” dedi.

Cihanbeyli’ye yeni atanan öğretmenler belediye tarafından organize edilen yemekte bir araya geldi. Programın ilk bölümünde öğretmenlere yönelik oryantasyon çalışması yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in de katıldığı programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy yaptı. Gürsoy, “Gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak temel görevimizdir” dedi. Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Ahmet Gencer ise öğretmenliğin her şeyden önce sevgi ve fedakârlık mesleği olduğunu belirtti. İlçede geçtiğimiz yıl görev yapan öğretmenlerin yüzde 40’ının ücretli öğretmenlerden oluştuğunu ifade eden Gencer, “Son atamalarla ilçemizde çok önemli bir açık kapatılmış oldu” dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise son 10 yılda yapılan reformlarla eğitim sisteminin daha modern ve özgürlükçü bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Erdem “Çocuklarımız değerlerinden ayrılmayarak daha eşit ve özgür eğitim haklarına kavuştular. Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitimde bireyi ve teknolojiyi ön plana çıkarma çalışmaları hızla devam etmektedir. Hem fiziki koşullara hem de kaliteye yönelik ciddi atılımlar yapıldı. Bugüne kadarki gelişmeleri asla yeterli görmüyoruz. Hala yapacağımız işler var. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in konuşmasının ardından oryantasyon çalışması sona erdi. Toplantının ikinci kısmına ise milletvekilleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ve Ak Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Serdar Karaburun da katıldı.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, kadrolu öğretmen sorununu çözerek seçim öncesinde verilen sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Son 12 yılda eğitim alanında çok önemli atılımlara imza atıldığını söyleyen Kale “Sistemde yapılan köklü reformlardan tutun da genel bütçede eğitime ayrılan payın kat kat artırılmasına, öğretmen sayımızdan nitelikli öğretimin sistemimize kazandırılmasına kadar birçok konuda tarihi icraatlar hayata geçirildi. Ak Partili hükümetlerin eğitim alanındaki kazanımlarının yanı sıra yerel yöneticiler olarak bizler de her zaman eğitimin en önemli destekçileri olduk. Okullarımızın fiziksel eksikliklerinin giderilmesi, çevre düzenlemelerinin yapılması ve öğretmenlerimizin barınma sorunlarının çözülmesi konusunda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalıştık. Bundan böyle de bu tür faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Cihanbeyli Belediyesi olarak her zaman eğitimin yanında olduklarını ifade eden Kale, şöyle devam etti:

“İlçemize yeni atanan öğretmenlerimize en içten duygularımla ‘hoşgeldiniz’ diyor, belediye olarak her daim onların yanında olacağımızı, sorunlarının çözümü konusunda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğimizi, çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için ne gerekiyorsa yapacağımızı belirtmek istiyorum. ‘Kadrolu öğretmen’ sorunumuzun çözümü noktasında gösterdiği gayret dolayısıyla Konya’mızın medarı iftiharı Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Milli Eğitim Bakanımıza, Bakan Yardımcımız Sayın Orhan Erdem Beye ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ise konuşmasında yeryüzünün çeşitli noktalarında büyük acıların yaşandığını, insanların öldürüldüğünü, ailelerin parçalandığını ve batı medeniyetinin bu zulme seyirci kaldığını belirtti. Etyemez “Yeni bir medeniyetin inşasına ihtiyacımız var. İnsani değerleri merkeze alan, tüm insanlığın yaşaması için mücadele edecek bir medeniyete ihtiyaç duyulmaktadır. Bizim medeniyetimizin, İslam medeniyetinin yeniden ihya edilmesi gerekiyor. Bunu yapacak olan da sizlersiniz” dedi.

Yaklaşık 25 yıl öğretmenlik yaptığını ifade eden Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da tecrübelerini genç öğretmenlerle paylaştı. Son olarak kürsüye gelen Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da öğretmenlerin en verimli dönemlerini Cihanbeyli’de geçirmelerini temenni etti.

Programın sonunda protokol üyeleri ilçeye yeni atanan öğretmenlere çiçek vererek onlarla fotoğraf çektirdi.

 

Cemal Hatipoğlu - ybhaber.com