İlçemizden Geçen İnsuyu Kanalı’nın Göktepe mahallesinden geçen kanalı’ın ihalesi yapılarak Kanal Boyu Islah Çalışmaları işlemlerine başlandı.

Yıllardır görüntü kirliliği,pis koku  ve tehlikeli alan olarak bilinen bu alan Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye vermesi sonucu Kanal Boyu İslah çalışmalarına başlandı.

3 etaptan oluşan yaklaşık 3km lik alan’ın ihalesi 1 milyon 100 TL’ye yapıldı.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale,Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Kale yetkililerden bilgi aldı.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin Girişimleri sayesinde başlayan kanal çalışması en kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

İlçenin estetiğine önem verdiklerini ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale: “ İlçe merkezimizden geçen İnsuyu Kanalının Göktepe mahallemizden geçen alanı tehlike ve görüntü kirliliği arz etmektedir. Çalışmalarımız sonucunda bu durumu Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e ifade ettik. Konya Büyükşehir Belediyemizin gündeme almasıyla birlikte ihalesi tamamlanan kanalın en yakın sürede başlamasıyla beraber ilçe merkezimizin görüntü kirliliğide ortadan kalkacak. Girişimleri için Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e Teşekkür Ediyorum.” Dedi.

Cemal Hatipoğlu - ybhaber.com