Soğuk hava ve kar yağışı tüm Konya’da olduğu gibi Cihanbeyli’de de etkili oldu. Yağışların etkisini göstermeye başladığı ilk saatlerden itibaren Cihanbeyli Belediyesi’nde alarm verildi. Belediye ekipleri vatandaşların sert kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için çalışma yaptı. Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış koordinatörlüğünde yapılan çalışmalarda kar yağışı nedeniyle kapalı olan yollar açıldı, buzlanmaya karşı da solüsyonlu uygulama gerçekleştirildi.

Yağışın durmasının ardından ekipler, yol kenarlarındaki kar yığınlarını kamyonlarla toplamaya başladı. Belediye ekiplerinin kar seferberliği sonucunda tüm mahallelerde yollar açık tutuldu.

Cihanbeyli Belediyesi’nin kurduğu Yeniceoba, Karabağ, Gölyazı, Taşpınar, Kandil ve Kütükuşağı birimlerindeki ekipler de çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Cihanbeyli’de ekiplerin çabası sonucu soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçildi.

Hiçbir vatandaşın kar yağışı nedeniyle mağdur olmamasını istediklerini vurgulayan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale: “Ekiplerimiz yoğun mesai harcayarak soğuk hava ve yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalıştılar. Özellikle gece saatlerinde meydana gelen buzlanma için solüsyon uygulama çalışmalarını aralıksız sürdüren ekiplerimiz ilçemizde günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için yoğun çaba harcadı. Kurduğumuz 6 birimde de çalışmalar halen aralıksız devam ediyor. Kar yağışının getirdiği güzelliklerin ve bereketin yanında sorunların yaşanmaması için 46 mahallemizde de aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Bu zorlu süreçte dualarıyla en büyük destekçimiz olan halkımıza ve gece-gündüz demeden çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 
Cemal Hatipoğlu