Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin de girişimleriyle ilçeye son atama döneminde 254 öğretmen ataması yapıldı. Cihanbeyli’ye tek seferde ilk kez bu kadar fazla sayıda öğretmen ataması yapıldığı belirtildi.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın son atama döneminde Cihanbeyli’nin en büyük sorunlarından olan öğretmen açığı problemi çözüldü. 30 Mart seçimlerinden önce kendi hizmet alanında olmamasına rağmen konuyla ilgileneceğini belirten Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale de sözünde durmuş oldu.


Konya’daki ilçeler arasında en çok öğretmen kontenjanını alan Cihanbeyli’ye 50’si eş durumundan olmak üzere toplam 254 öğretmen atandı. Cihanbeyli merkez ve çevre mahallelerinde kadrolu öğretmen açığının bulunması uzun yıllardır bu ilçenin ön en önemli problemlerinden biri olarak ön sıralarda yer tutuyordu.


Konuyla yakından ilgilenen Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, girişimlerinin sonuç vermesi ve ilçenin eğitim alanında tarihi bir gün yaşamasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Vatandaşlardan ‘okulumuzda öğretmen yok’ serzenişlerini artık işitmeyeceklerini ifade eden Kale, ücretli ve vekil öğretmen döneminin de sona erdiğini kaydetti. Kale “Konuyla yakından ilgilenen Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Orhan Erdem’e özellikle çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle sürekli irtibat halinde bulunduk. Kadrolu öğretmen sorunumuz çözülmüş oldu. İlçemizde eğitimin kalitesi daha da artacak. Ben ilçemize gelen öğretmenlerimize ‘hoş geldiniz’ diyor ve başarılar diliyorum” dedi.


Mehmet Kale, Belediye olarak eğitime katkılarının süreceğini ve öğrenci ile öğretmenlerin sorunsuz bir dönem geçirmeleri için gereken çalışmaları yapacaklarını ifade etti.


Kale “Başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya, Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’e ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca il ve ilçe milli eğitim müdürlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.


Öte yandan Kaymakam Ahmet Gencer, Belediye Başkanı Mehmet Kale, Ziraat Odası Başkanı Galip Yeşilırmak, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Kenan Belgin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Belgin, Ticaret Borsa Başkan Vekili Veysel Akbulut, İlçe Sağlık Müdürü Birol Tokgöz, Öğretmenevi Müdürü Mahmut Sarı’nın katılımıyla bir toplantı yapılarak, yeni atanan öğretmenlerin ikamet konusu masaya yatırıldı.
Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer Kaymakamlık ve il özel idaresi lojmanlarının da öğretmenlere tahsis edileceğini ifade etti. İlçe Sağlık Müdürü Birol Tokgöz de Sağlık Grup Başkanlığı adına mahallelerde bulunan lojmanlarda öğretmenlerin kalması için yardımcı olacaklarını söyledi. Öğretmenevi Müdürü Mahmut Sarı ise öğretmenevinde gerekli düzenlemelerin yapılıp yeni atanan öğretmenlere kalacak yer tahsisi konusunda gereken çalışmayı yapacaklarını kaydetti.


Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Kenan Belgin de kendilerine ait 4 adet misafirhaneyi öğretmenler için tahsis edeceklerini ifade etti.


Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale de konuşmasında ev sahiplerine yeni atanan öğretmenlere yardımcı olmalarını istedi.