Cihanbeyli Belediyesi Toplantı Salonunda Yapılan Toplantıya Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı,Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale,Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış,Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Serdar Karaburun ve Cihanbeyli Belediyesi Teknik Personel  Katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, Mevlana Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında uyguladığı "Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi Yer Seçimi Çalışmaları " uygulama alanında yer alan Cihanbeyli’de uygulama çalışmalarına başlandı. Bu kapsamdaki ilk  ziyaret programı Cihanbeyli'de gerçekleştirildi.

Toplantıda Karşılıklı Fikir Alışverişinde Bulunulurken Cihanbeyli’nin bu konuda sorunlarıda dile getirildi.

Organize Sanayi Bölgesi için Görüşlerini dile getiren Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale: “Konya İl Çevre Düzeni Planı için Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin ve Kentsel Yaşam Alanlarının Belirlenmesi Amacıyla Yer Seçimi Ön Fizibilite Projesi uygulama alanında ilçemizde pilot uygulama çalışmalarına başlanmıştır.Bugün Belediyemizde Düzenlenen toplantımızda İlçemizin imar ile ilgili sıkıntılarını dile getirdik. Ve Proje hakkında fikir alışverişinde bulunduk.Pilot Bölge Seçilen İlçemiz 3 ilçemizle beraber Konya’mızı temsil edecek.İlçemiz Projelerimizle daha modern ve yaşanılabilir bir hale gelecek.” Dedi.
 
Projelerin Cihanbeyli’de başlanacağını ifade eden Konya Büyükşehir Belediyesi Organize Tarım Hayvancılık Bölgeleri Kentsel Yaşam Alanları Proje Koordinatörü İbrahim Kürşat Göçergi: “ Cihanbeyli’de yapılacak tüm faaliyetler Cihanbeyli Belediyesi Gözetimi altında olacak. Birçok Projelerimiz var ve bu projelere Cihanbeyli’den Başlanacak. İlimizde Birçok Bölge var fakat bizler Cihanbeyli’yi farklı görüyoruz. Cihanbeyli Belediyesi’nin tekliflerini değerlendirdik  ve biz bu belediyenin projelerini her zaman takdir ediyor ve destekliyoruz.” Dedi.

Cemal Hatipoğlu