Mübarek Ramazan ayı öncesi Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde hummalı bir çalışma göze çarpıyor. Onbir ayın sultanına hazırlanan ilçede belediye ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. Cihanbeyli Belediyesi Zabıta ekipleri, halkın rahat ve huzurlu bir şekilde Ramazan’ı geçirebilmesi için başta fırınlar olmak üzere gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerinde denetimlerini sıklaştırdı.

Öte yandan ilçe genelindeki tüm camilerde temizlik çalışması başlatıldı. Toplam 105 camideki temizlik çalışmalarının Mübarek Ramazan’a kadar tamamlanmasının planlandığı bildirildi. Diğer taraftan belediye tarafından halkın vakit geçirdiği parklarda bakım çalışmaları yapılıyor.

Katılımcı belediyeciliğe önem veren Başkan Mehmet Kale de ilçe müftüğü yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek Ramazan’da yapılması planlanan organizasyonlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, rahmet ve bereket ayı olan bir Ramazan’a daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. İlçede Ramazan hazırlıklarının artık son aşamaya geldiğini ifade eden Kale şunları kaydetti:

“Belediye olarak halkımızın rahat ve huzurlu bir Ramazan geçirmesi için tüm tedbirlerimizi aldık. Camilerimiz ve mescitlerimizdeki temizli çalışmaları devam ediyor. Bu konuda titiz bir çalışma yürütüyoruz. Ramazan ayına kadar bütün camilerimizin temizliğini bitirmeyi hedefliyoruz. Temizlik noktasında gelen tüm talepleri ekiplerimiz yerine getirecektir. Diğer taraftan ilçe Müftümüz ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileriyle birlikte Ramazan ayında yapılması planlanan organizasyonlar hakkında istişarelerde bulunduk. Zabıta ekiplerimiz de halkımızın huzuru ve güvenliği için denetimlerini arttırdı. İnşallah Cihanbeyli, 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayını güzel bir şekilde karşılayacaktır. Belediye olarak bu güzel ayda tüm halkımıza yönelik sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Kale, Mübarek Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.