Yaz aylarında sulamada sıkıntı çekmemek ve içme suyunun israf olmaması için başlatılan sondaj suyu çalışmalarına start verildi.

Parkların yapımı kadar bakım ve onarımının da önemli olduğunu belirten Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, çevre ve doğa dostu bir belediye olarak çevre ve doğa korunmasına büyük önem verdiklerini bunun yanında park sulama çalışmasında içme suyu değil kuyu ve sondaj suyu kullanarak su kontrol sistemini koruduklarını belirtti.

Daha Yeşil bir Cihanbeyli için çalıştıklarını ifade eden Başkan Kale: “Belediye olarak parklardaki yeşil bitki örtüsünü devam ettirmek için sulama ve gübreleme çalışmasına büyük önem veriyoruz. Halkımıza toz toprak ve çamur deryasında parklar değil her karışı işlenmiş yeşillikler ve çimlerle yeşillendirilmiş ağaçlarla gölgelendirilmiş alanlar sunuyoruz. Bunun için 5 ayrı alanda derin su sondaj çalışması yapılacak. Parklar içme suyu ile değil yer altı suları ile yeşillenecektir. Çevremizi ve doğamızı koruyalım.” Dedi.

Ayrıca Başkan Kale, parklarda bulunan oturma grupları, banklar, çöp kovaları  gibi diğer park malzemelerinin vatandaşlar tarafından düzgün ve özenli bir şekilde, tıpkı kendi evinin malzemesi gibi, kullanmalarını isteyerek bu tür zarar veren kişileri de uyarmalarını istedi

Cemal Hatipoğlu