Konya'nın Cihanbeyli İlçesi dev bir esere daha kavuşuyor. "Kültür Han" projesinin yapımına kısa bir sürede başlanması bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile konuyla ilgili bir görüşme yapan Belediye Başkanı Mehmet Kale, projenin tamamlanmasıyla Cihanbeyli'de önemli bir eksikliğin daha giderileceğini belirtti.  

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ilçeye kazandırılması planlanan Kültür Han projesinin ayrıntıları konuşuldu. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Kale "Bakan Yardımcımız Sayın Hüseyin Yayman ile oldukça verimli bir görüşmemiz oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. İlçedeki cazibe noktalarının sayısını çoğaltmak için son derece önemli projelerin altına imza attıklarını belirten Kale "Son 4 yılda halkımızın yaşam kalitesini artırmak için rutin belediye çalışmalarını en iyi şekilde yürütürken, bir taraftan da ilçemize tarihinde görülmemiş hizmetleri kazandırdık. Birbiri ardına yükselttiğimiz dev eserlerle Cihanbeyli'yi adeta yeniden imar ettik. Sosyal yaşam alanlarının sayısını 4 yıl öncesine göre kat be kat artırdık. Şimdi yeni bir eserin daha müjdesini vermek istiyorum. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız 'Kültür Han' projesi inşallah en kısa sürede Cihanbeyli'mize kazandırılacak. Ben bu eserin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

İçerisinde kütüphane, sergi sarayı, kongre merkezi, sanat galerileri, sinema, tiyatro salonu, kafe ve butik işyerlerinin yer alacağı projenin ilçede önemli bir eksikliği daha gidereceğini anlatan Başkan Kale, Kültür Han'ın tarihi niteliğinin yanı sıra çok fonksiyonel bir yapı olacağını kaydetti.

Mehmet Kale "Bu projede emeği geçen Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş'a, Bakan Yardımcımız Sayın Hüseyin Yayman'a, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarımız Sayın Ayşe Türkmenoğlu ve Sayın Mustafa Akış'a, Konya Valimiz Sayın Yakup Canbolat'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e ve AK Parti Konya İl Başkanımız Sayın Hasan Angı'ya ilçe halkım adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.