Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'nde belediye tarafından hobi bahçeleri oluşturuldu. İlçeni yeni sosyal yaşam alanı olan 15 Temmuz Şehitler Parkı yanında kurulan hobi bahçeleri önümüzdeki günlerde vatandaşların kullanımına sunulacak.

Cihanbeyli Belediyesi, vatandaşlara hobi maksatlı ekim ve dikim yapmaları için yeni bir alan tahsis ediyor. İlçenin yeni sosyal yaşam merkezi olan ve içerisinde 15 Temmuz Şehitler Parkı ile gölet benti, Trafik Eğitim Parkı, Hayvanat Bahçesi ve Hanımeli Parkı projelerinin de bulunduğu bölgede kurulan hobi bahçeleri, önümüzdeki günlerde vatandaşların kullanımına sunulacak. Hobi bahçeleri 100'er metrekarelik toplam 60 parselden oluşuyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine böyle bir projeyi geliştirdiklerini belirtti.

Kale ''Bu projeyle şehir hayatının stresinden uzak olmak, doğaya olan özlemlerini gidermek isteyen vatandaşlarımız piknik yaparak, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirerek boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilecekler'' dedi. Hobi bahçelerinin 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın hemen yanı başına kurulduğuna dikkat çeken Başkan Kale, ilçenin yeni cazibe merkezi olan bu alanın Hobi Bahçeleri ile daha da güzelleşeceğini kaydett