İsveç'te sosyal medya ve internet üzerindeki online oyun platformlarında gençlerin ve özellikle henüz 10-16 yaşları arasında olan çocuklar ciddi tehditlerle karşı karşıya...

İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre, çocuklar internette açık hedef halinde. Özellikle 10-16 yaşları arasında olan kız çocuklarına karşı tehdit yoluyla baskı kuran kötü niyetli kullanıcılar genç kızlara ve çocuklara karşı cinsel istismar hususlarında suç oranının korkunç boyutlara ulaştığını ifade etti.

Üç yıl boyunca yapılan araştırmanın sonucunda ortaya çıkan raporda sosyal medya ve oyun platformlarında olan çocuklara karşı tehdit ve baskı oranlarının önceki yıllara göre en az iki kat arttığı belirtilirken, internet ortamında olan çocuklara karşı ailelerin duyarlı olması ve çocuklarını kontrol etmelerinin önemli olduğu vurgulandı.

Çocukların internet ortamında baskıya maruz kalması ve bunun yanı sıra tehditlerle çocukların psikoljisinde travmalar meydana getirme gibi ciddi risklerin bulunduğu ifade edilen raporda çocuk istismarı ve internet suçlarına karşı caydırıcı yasaların uygulamaya konması gerektiği savunuldu.