Ece ve Burcu Arar’ın bundan üç gün önce birlikte bir köy okuluna bot yardımı yapmak üzere yazdıkları tweet 5 bin kez retweetlenmesinin ardından posta kutuları yardım bekleyen öğretmenlerin mesajlarıyla doldu. Yüzlerce okulun yardım beklediğini gören Arar ve Arar, #çocuklarabot hashtagini kullanarak gönüllülerden birer bot istemeye başladılar.

İki gün içinde 500’e yakın okulun öğretmeninin bot talebinde bulunmasının ardından, bir diğer gönüllü Burçin Emiroğlu ile birlikte tüm talepleri tek tek tablolandıran proje sahipleri; gönüllülerden de “Arkadaşlarınızla bir araya gelerek evde bulunan giymediğiniz bir botu bize gönderin.” diyerek sosyal mecralardan yardım isteğinde bulundular.

Bot bekleyen 5 bin çocuk var

Sadece 3 günde 200’e yakın gönüllünün bot göndermeye başladığı #çocuklarabot projesinde bot bekleyen çocuk sayısı 5 bine yaklaştı.   

Ece Arar yaptığı açıklamada; “Öğretmenler bize öğrencilerinin ayaklarının fotoğrafını gönderiyor. Ya çıplak, ya terlikle ya da yırtık ayakkabı ile olan çocuklar bunlar… Sadece bot değil, mont, kırtasiye, kitap talepleri de geliyor. Biz şu anda üç kişi neredeyse 7/24 talepleri bir tabloya işliyor, elimize ulaşan botları ise sınıflandırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bot talebinin bu kadar büyümesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nı da arayarak böyle bir proje yürütmek istediklerini bildiren Burcu Arar ise; “Bakanlık projeyi yürütebileceğimizi söyledi. Bu anlamda biz de hızlanarak ağır hava koşulları oluşmadan botları tek tek okullara ulaştırmayı hedefliyoruz. Ancak lojistik anlamda gerçekten bir desteğe ihtiyacımız var. Gönüllülerden botlar geliyor; bu konuda rahatız fakat bu botları okullara ulaştırmak için bir destek şart.” diye konuştu.

Hedeflerinin listelerindeki binlerce çocuğun bir an önce bot sahibi olması olduğunu ifade eden Emiroğlu da; “Gönüllüler ve bizi desteklemek isteyen şirketler bize #çocuklarabot hashtaginden ve ecearar@gmail.com adresinden ulaşabilir. “ şeklinde konuştu.