KONYA / DİHA - Ortadoğu'da canice katliam yöntemleri ile gündeme gelen ve Türkiye'den büyük destek gören DAİŞ çeteleri bu kez Konya'da ortaya çıkarak yurtsever Kürtleri tehdit etmeye başladı. Karatay'da bulunan DBP eski İl Yöneticisi Aryen İşler'in iş yerini basan 30-40 kişilik DAİŞ sempatizanı grup, "Diyarbakır'da kardeşlerimizin başına bir şey gelirse kellenizi koparırız" tehdidinde bulundu.

Ortadoğu'da uyguladığı insanlık dışı yöntemlerle dikkatleri üzerine çeken DAİŞ'in Türkiye'den destek gördüğü tartışılırken, DAİŞ sempatizanları Konya'da açıktan açığa alana inerek insanları tehdit etmeye başladı. Edinilen bilgilere göre, dün sabah saat 10 civarında iki kardeşi DAİŞ saflarında ölen Van Özalp nüfusuna kayıtlı Faris Özanlı, beraberindeki 10-15 kişilik bir grupla, Karatay bölgesinde esnaflık yapan BDP eski İl Yöneticisi Aryen İşlek'in işyerini basarak DAİŞ adına tehditlerde bulundu.

Güpegündüz işyeri bastılar

Mevlana Müzesi'nin hemen yanında bulunan İşlek'in işyerini basan eli sopalı grup, iş yerinde kardeşi ile yalnız bulunan İşlek'i ölümle tehdit etti. Daha önce söz konusu kişilerin dükkanının karşısında oturmasından rahatsızlık duyan İşlek, DAİŞ propagandası yapılmasından rahatsızlık duyarak, tanıdığı kişileri kendilerinden uzak durmaları konusunda uyardı. Buna karşın işyerini basmaya kalkan grup, İşlek'in, "Bize IŞİD propagandası yapmayın, bizden uzak durun" sözlerini de "dine hakaret ediyorsunuz" şeklinde propaganda aracına dönüştürdü. Grubun daha önce de İşlek'i, "Biz IŞİD'iz, eğer rahatsızlık duyuyorsanız hodri meydan" sözleriyle tehdit ettiği öğrenildi.

Mesaj amacına ulaştı!

Ayrıca edinilen bilgilere İşlek'in iş yerine yapılan baskın sırasında İşlek ve kardeşi, "Eğer Diyarbakır'da bir kardeşimizin başına bir iş gelirse burada sizin kelenizi koparırım" tehdidinde bulundukları öğrenilirken, baskın sırasında bazı kişilerin cep telefonundan "Mesaj amacına ulaşmıştır" şeklinde mesaj geçtiği öğrenildi.

Cemaatin kararı!

Yapılan baskından sonra ikinci bir grup daha İşlek'in iş yerini basarak, tehditlerine devam etti. Aynı zamanda komşusu olan tanıdığı şahıslarla konuşmaya gittiğini, olayların çıkmasını istemediklerini belirten İşlek, saldırgan şahısların kendisine, "Bu cemaatin kararıydı, biz kararı uyguladık" şeklinde cevap verdiklerini söyledi. Aryen İşlek, saldırgan grup arasında Konyalı, Ağrı ve Vanlı şahısların bulunduğunu belirtirken, kendilerine yönelik tehditlere karşı boyun eğmeyeceklerini dile getirdi.

Hizbullah'tan Tevhid'e geçenler

Grup içerisinde yer alan ve kardeşleri DAİŞ saflarında ölen şahısların, daha önce Hizbullah üyesi oldukları, ardından Hizbullah'tan ayrılarak Tevhid grubuna geçtikleri öğrenildi. Söz konusu kişilerin son zamanlarda Konya'da DAİŞ faaliyetleri yürüttüğü öğrenilirken, aynı zamanda çok sayıda kişinin de bu kişilerce örgütlendirilerek, DAİŞ saflarına gönderildiği bilgisi edinildi.

İşler kendisine yönelik yaşanan tehdit olayından sonra Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.