Her yıl düzenli olarak açıklanan Dünya Mutluluk Endeksi 2015 bu yıl Newyork’ta açıklandı.  Rapora göre dünyanın en mutlu ülkesi İsviçre. Geçtiğimiz yıl en mutlu ülke seçilen Danimarka ise bu yıl 3. sırada yer alıyor. Rapora göre dünyanın en mutlu ilk 10 ülkesi: İsviçre, İzlanda, Danimarka, Norveç, Kanada, Finlandiya, Hollanda, İsveç, Yeni Zelanda ve  Avustralya. Listenin en son sıralarında yer alan ülkeler ise şöyle: Ruanda (154), Benin (155), Suriye (156), Burundi (157) ve Togo (158).  İlk 10 ülkenin 6 tanesinin Avrupa’da olması Avrupa’yı tartışmasız olarak dünyanın en mutlu kıtası haline getirdi. Birleşmiş Milletler (BM) adına hazırlanan raporda 158 ülke inceleniyor.

Dünyanın en mutlu ülkesini seçmek için çalışan araştırmacılar ülkelerdeki gelir seviyesi, yaşam beklentisi, sosyal yaşam, özgürlük algısı ve benzeri çok sayıda değişik parametreyi dikkate alıyor.


Türkiye 76. sırada yer alıyor.

Kolombiya Üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye 158 ülke arasında 76. sırada yer alıyor.  Raporda Cezayir (69), Türkmenistan (70), Kosova (70) ve Endonezya (74) ve Vietnam (74) Türkiye’den daha mutlu ülkeler olarak dikkat çekiyor.

danimarkahaber.dk