Danimarka'nın Nyköbing Falster bölgesi hastanesinde peş peşe görülen hasta ölümleriyle ilgili soruşturmada detaylar netlik kazanmaya başladı. Hastane yönetiminin ihbarı üzerine polis bir kadın hemşireyi, hastalara kasıtlı olarak aşırı dozda ilaç vererek öldürdüğü gerekçesiyle yakalayarak nöbetçi mahkemeye çıkardı. Mahkeme söz konusu hemşirenin savunma avukatının talebi üzerine adını saklı tuttu.

Ölümünde şüphe duyulan hastaların yakınları da Lolland Falster mahkemesine akın etmeye başladı. Savcı Jeanette Wincentz Andersen, Pazar günü bir erkek hastabakıcının gözaltına alındığını, pazartesi sabahı da hastane yönetiminin talebi üzerine hastaların ölümüne neden olduğu gerekçesiyle söz konusu bayan hemşirenin gözaltına alınarak hemen nöbetçi mahkemeye çıkarıldığını açıkladı. Hastane yönetimi uzun süredir takip edilen hemşire konusunda şüphelerin artması üzerine polise başvurarak soruşturma yürütülmesinin istendiğini bildirdi.

Emniyet Müdürü Sören Ravn-Nielsen, hastanede görevli birçok kişinin ifadelerinin alınmaya başlandığını, hasta yakınlarının da dinleneceğini söyledi. Hastane yönetimi, çalışanların olaydan çok etkilendiklerini belirterek, gerçeklerin ortaya çıkması için polise gerekli desteğin verildiğini açıkladı. - Kopenhag