Danimarka'da bir çocuk annesi Türk kadın, boşandığı kişi tarafından sokak ortasında öldürüldü. Kaçan zanlı kovalamaca sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, başkentin Hvidovre semtindeki Butikstorvet Meydanı'nda meydana gelen olayda, sokakta durmakta olan Jacobs Fullhouse'nin kurucu eski ortaklarından Halil Demirhan'ın kızı Sinem Demirhan (28), yanına gelen eski eşi Harun Fener (33) tarafından silahla vuruldu. Yaralanan kadın aracına binip kaçmaya çalışırken bir daha ateş edilerek olay yerinde hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları, kendisine ateş açılan kadının, yaralı halde iken Audi marka arabasına binmeye çalışırken saldırgan tarafından kendisine tekrar ateş açıldığını ve yakındaki bir marketin çalışanları tarafından yardım edilmek istenen kadının olay yerinde öldüğünü anlattı.

Olayın meydana geldiği Hvidovrevej yolunda teknik inceleme yapan polis, görgü tanıklarının anlatımları doğrultusunda, zanlının, kadının eski eşi Harun F. olduğunu belirleyip takibe başladı. Mercedes marka araçla kaçmaya çalışan zanlı, aracıyla otobana çıkmaya çalışırken kentin güneybatısında yaşanan kovalamaca sonucu yakalandı. Kovalamaca sırasında zanlının aracıyla polis araçlarına ve bariyerlere çarparak durmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Öte yandan olayı duyarak gelen ve eski çifti tanıyan bazı Türkler, Sinem Demirhan'ın çocukluğundan beri tanıdığı Harun Fener ile evlendiğini ve 5 yaşında bir erkek çocuğu olduğunu belirterek, kocası tarafından sürekli dövülen Sinem'in boşanmasına rağmen kocası tarafından rahat bırakılmadığını söylediler.


Kaynak:
Anadolu Ajansı