Danimarka'da belediyeye bağlı bir şirkette park görevlisi olarak çalışan bir kadına uzun süre maruz kaldığı ve depresyona neden olan cinsel taciz nedeniyle rekor tazminat ödendi!



Danimarka da ilkbahar aylarında yaşanan olay tacize uğrayan kadının bağlı olduğu sendika tarafından yapılan açıklama ile kamuoyuna yansıdı. Masum bir flört gibi başlayan olayda kadının mesai saatlerinde fiilen ve mesai saatleri dışında telefon mesajlarıyla sürekli tacize uğradığı ve depresyona girerek bir işte çalışamaz duruma gelince erken emekli olduğu açıklandı.


Tacizin bildirilmesi üzerine iş yerinin kadına 25 bin kron (3 bin 300 avro) teklif ettiği ancak kadının öneriyi kabul etmeyerek konuyu sendikası aracılığıyla iş kazaları kurumuna başvurdu.


Bunun üzerine yetkili makamın, tacizin boyutu ne olursa olsun çok nadiren 25 bin kronun üzerine çıkan tazminat ödenmesi geleneğinin aksine girdiği depresyon nedeniyle oturduğu semtten nadiren çıktığı belirtilen kadında kalıcı hasar bıraktığı gerekçesiyle 3 milyon Danimarka kronluk (402 bin avro) bir tazminat ödendiği bildirildi.